gasten online
Registreer en profiteer!
 

Flexwerken is gezond!

26 november 2013

Flexibel werken zorgt ervoor dat werknemers zich gezonder gaan gedragen en zich beter voelen. Dit blijkt uit onderzoek van de University of Minnesota.

Flexibel werken zorgt ervoor dat werknemers zich gezonder gaan gedragen en zich beter voelen. Dit blijkt uit onderzoek van de University of Minnesota.

Ruim 600 medewerkers van een kantoor werden bestudeerd voor en na het invoeren van flexibel werken. Voortaan mochten ze werken waar en wanneer ze dat wilden, zonder dit te overleggen met hun leidinggevenden. Hun veranderingen in gezondheid en gedrag werden vergeleken met medewerkers die niet deelnamen aan het 'nieuwe werken'.

Meer slaap

De werknemers die flexibel konden werken, sliepen gemiddeld 52 minuten langer voor een werkdag. Ze voelden zich minder verplicht om te komen werken als ze eigenlijk ziek waren en gingen indien nodig sneller naar de dokter. Ze hadden het gevoel meer controle over hun agenda te hebben. Dit zorgde voor meer energie, beter slapen, een gezonder gevoel en minder emotionele uitputting en stress.

Gezond gedrag

"Ons onderzoek laat zien dat wanneer resultaten tellen en niet de tijd die je op kantoor doorbrengt, dit een werksfeer creeërt die gezond gedrag en welzijn bevordert. Flexibiliteit moedigt medewerkers aan om beter voor zichzelf te zorgen", aldus onderzoeker Phyllis Moen.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord