gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Europese Commissie adviseert Nederland: minder zzp'ers, meer vaste banen

23 mei 2017

De Europese Commissie vindt dat de Nederlandse regering de toename van flexwerkers en zzp'ers aan moet pakken. Dat blijkt uit de jaarlijkse aanbevelingen van de Commissie aan Nederland.

Volgens de Europese Commissie heeft de flexibilisering van de arbeidsmarkt negatieve gevolgen voor het sociale stelsel. Veel zzp'ers zijn niet verzekerd tegen bijvoorbeeld werkloosheid of arbeidsongeschiktheid, verdienen weinig en bouwen geen of weinig pensioen op. De groei van het aantal zzp'ers en flexibele arbeidskrachten zou verminderd moeten worden door het afbouwen van fiscale voordelen. 

Meer vaste contracten, minder zzp'ers

Vanwege de belastingvoordelen zouden veel Nederlandse werknemers kiezen om als zelfstandige te gaan werken. De Commissie vindt dat het aannemen van werknemers met een vast contract interessanter gemaakt zou moeten worden. In vergelijking met andere EU-landen heeft Nederland veel meer flexibele contracten.

De Europese Commissie staat overigens niet alleen in haar advies: ook De Nederlandse Bank en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid zijn voor meer zekerheid en regels op de arbeidsmarkt.

Terug naar overzicht


 
   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.