gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Een hypotheek als zzp'er toch vaak mogelijk

24 oktober 2018

Als zzp'er kan het lastig zijn een hypotheek te krijgen. Toch is er meer mogelijk dan veel zzp'ers denken. Daarvoor moet je wel de weg kennen in de financiële dienstverlening.

“Veel zzp'ers benutten de kansen niet die zij hebben als ze een hypotheek willen afsluiten’’ geeft Paul van der Meijs van Holland Hypotheek Groep (HHG) aan. Uit onderzoek verricht door ADV Market Research blijkt dat 51,8% van de ondervraagde zzp'ers bij het aanvragen van een hypotheek te horen krijgt dat zij daarvoor niet in aanmerking komen. "Dat is een onnodig hoog percentage, er liggen meer kansen voor ondernemers zolang zij maar de juiste begeleiding krijgen,’’ aldus Paul van der Meijs.

Het vinden van de juiste hypotheekadviseur

“Voor een zzp'ers is goede begeleiding door een hypotheekadviseur van grote waarde. Hierdoor wordt de  kans op acceptatie door de bank vergroot. Ook neemt de hypotheekadviseur veel vragen en onduidelijkheden voor de zzp'er weg. Zzp'ers en hypotheekadviseur bepalen samen wat er nodig is om de kans op het krijgen van een hypotheek te maximaliseren. Het is daarom belangrijk een hypotheekadviseur te vinden die past bij de wensen en behoeften van de zzp'er. Op HypotheekAdvies.nl kun je als ondernemer honderden hypotheekadviseurs filteren op eigenschappen die voor zzp'ers belangrijk zijn,’’ zegt Paul van der Meijs.

Zzp'er voelt toenemende eisen

Hoewel de mogelijkheden voor zzp'ers toenemen, heerst er bij 95% van de zzp'ers onbegrip over het grote verschil tussen iemand in loondienst en een zelfstandig ondernemer. Er zijn gelukkig steeds meer geldverstrekkers die bereid zijn om een hypotheek te verstrekken, maar ze berekenen op allerlei verschillende manieren het inkomen van een zzp'ers en hanteren verschillende acceptatievoorwaarden. Bij veel geldverstrekkers moet je bijvoorbeeld minimaal 3 jaar jaarcijfers kunnen aantonen, terwijl sommige geldverstrekkers slechts 1 jaar aan jaarcijfers voldoende vinden. Een goede hypotheekadviseur kent de verschillende wijze van inkomensbepaling en acceptatievoorwaarden. "Het is dus belangrijk om als zzp'er de juiste hypotheekadviseur te vinden die kan begeleiden bij het verkrijgen van een hypotheek die past bij jouw wensen," zegt Paul van der Meijs.

 

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord