gasten online
Registreer en profiteer!
 

Bouwbedrijven gaan meer zaken doen met zzp'ers

5 februari 2014

De stijgende loonkosten en andere sociale lasten door nieuwe kabinetsplannen zullen er in de bouwsector voor zorgen dat aannemers massaal hun heil zoeken bij zzp’ers, dit schrijft de Telegraaf.

De stijgende loonkosten en andere sociale lasten door nieuwe kabinetsplannen zullen er in de bouwsector voor zorgen dat aannemers massaal hun heil zoeken bij zzp’ers, uitzendbureaus en payrollbedrijven. „Je komt op een punt dat je tegen ondernemers moet zeggen dat ze er verstandiger aan doen om een zzp’er een opdracht te geven, in plaats van iemand in dienst te nemen”, waarschuwt voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland.

De werkgeversorganisatie zegt achter het sociaal akkoord te staan. „Maar aanvullende maatregelen van het kabinet leiden tot fors hogere kosten voor ondernemers en dat is een groot probleem”, aldus Verhagen. „De overheid wil bijvoorbeeld de WW-duur aanpassen van drie naar twee jaar. Dat is prima, maar niet als de kosten van het derde jaar voor rekening van de werkgever zijn.”

Volgens Verhagen zit de bouwsector momenteel op de bodem van de crisis. Sinds begin 2008 verloren 70.000 bouwvakkers hun baan en dit jaar zullen daar nog duizenden bijkomen. „Vanaf 2015 verwachten we een ommekeer met een jaarlijkse groei van de bouwproductie met 10%. Daar is wel een goede cao voor nodig.”

Lees hier verder

Bron: Telegraaf

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord