gasten online
Registreer en profiteer!
 

Beter inkomen voor zzp'ers in 2014

3 maart 2014

De afgelopen jaren waren geen vetpot voor de gemiddelde zzp'er. Dit jaar kunnen zzp'ers rekenen op een verbetering van hun bruto inkomen. Deze groep gaat er dit jaar 2,75% op vooruit, zo voorspelt onderzoeksbureau Panteia.

De afgelopen jaren waren geen vetpot voor de gemiddelde zzp'er. Dit jaar kunnen zzp'ers rekenen op een verbetering van hun bruto inkomen. Deze groep gaat er dit jaar 2,75% op vooruit, zo voorspelt onderzoeksbureau Panteia.

Het onderzoeksbureau Panteia berekende dat het gemiddelde inkomen van een zzp'er weer in de buurt komen van het niveau in 2008, toen er nog geen sprake was van een economische crisis. De verbetering volgt op een langdurige periode van dalende inkomsten. Zo nam vorig jaar het inkomen van zzp'ers nog af met 0,5% ten opzichte van 2012. De positieve financiële impuls heeft bij deze groep ook gevolgen voor de koopkracht; deze zal in 2014 naar verwachting toenemen met 0,75 procent.

Wijziging Zelfstandigenaftrek
Het rapport van Panteia loopt alvast voor op de definiteve invoering van een eventuele Winstbox. Zo schrijven de onderzoekers dat de huidige belastingschijven en zelfstandigenaftrek zullen verdwijnen. Alle zzp'ers hebben nu een vaste basisaftrek van € 7.280, deze komt te vervallen.

Download het complete rapport over de inkomensontwikkeling van zzp'ers 2012-2014 via deze link.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord