gasten online
Registreer en profiteer!
 

Betalingsgedrag debiteuren verslechterd door onjuist gebruik algemene voorwaarden

21 maart 2013

Dit blijkt uit onderzoek van juridisch dienstverlener DAS onder 250 bedrijven tot 200 medewerkers.

Dit blijkt uit onderzoek van juridisch dienstverlener DAS onder 250 bedrijven tot 200 medewerkers.

De helft van de ondernemers heeft in de afgelopen vier jaar hun algemene voorwaarden niet aangepast. Vooral de kleinere bedrijven tot 50 werknemers gebruiken geen algemene voorwaarden.
Een veel voorkomende fout die ondernemers maken in de algemene voorwaarden is volgens DAS het niet duidelijk vastleggen van de betalingstermijn.

Ook voorwaarden die niet gelden voor meer- en minderwerk, te generieke voorwaarden, het niet dekken van de lading van de overeenkomst, geen vastgelegde leveringstermijn en het ontbreken van indekking van schadeplichtigheid bij te late levering komen vaak voor.

Gevolgen
Doordat de algemene voorwaarden vaak verouderd zijn ontstaan er meer klachten van klanten. Maar liefst 58 procent geeft aan dat er het afgelopen jaar een of meerdere klachten zijn ontvangen. Bovendien was het afgelopen jaar een toename (14 procent) van het aantal klachten te zien.

Een ander gevolg van de verouderde algemene voorwaarden is dat in de afgelopen maanden het betalingsgedrag van klanten is verslechterd. Zeventien procent betaalt de verstuurde rekeningen niet op tijd, zo blijkt uit het onderzoek van DAS. Hierdoor hebben vier op de tien bedrijven meer moeite om hun rekeningen betaald te krijgen.

Veel bedrijven regelen liever zelf de inning in plaats van dat zij de openstaande rekeningen uit handen geven.

Bron: Nuzakelijk

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord