• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Belastingdienst komt met alles-in-één-oplossing voor uitstel van betaling vanwege de coronacrisis

Met het online formulier ‘Verzoek bijzonder uitstel van betaling voor 3 maanden’ vraag je als zzp'er automatisch in 1 keer uitstel aan voor alle aanslagen inkomstenbelasting en omzetbelasting (btw). Ondernemers die een andere rechtsvorm gebruiken, kunnen ook uitstel aanvragen voor vennootschapsbelasting, en loonheffingen.

Als je dit formulier instuurt, legt de Belastingdienst voor al deze aanslagen de invordering direct stil voor een periode van 3 maanden. Je hoeft daarvoor verder niets te doen.

Het is wel belangrijk om op tijd je aangifte te blijven doen. Wacht ook met het aanvragen van uitstel, tot je een aanslag hebt ontvangen. Pas dan kun je bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Als er nog geen aanslag is, kan de Belastingdienst je verzoek niet in behandeling nemen.

Hoe werkt het?

Als zzp'er log je hier in met je DigiD. Is je onderneming een rechtspersoon? Dan moet een werknemer, of een fiscaal dienstverlener, inloggen met zijn eigen DigiD. In het formulier dat je kunt vinden in de digitale omgeving, vul je de gegevens in van het bedrijf, inclusief je RSIN of BSN.

Heb je je als eenmanszaak of zzp'er ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan ben je daar geregistreerd met je BSN. Hebt je je onderneming ingeschreven met een andere rechtsvorm? Dan heb je van de Kamer van Koophandel een RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer) gekregen.

 

Blogs

ZZP Agenda