gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Belastingdienst komt met alles-in-één-oplossing voor uitstel van betaling vanwege de coronacrisis

3 april 2020

Met het online formulier ‘Verzoek bijzonder uitstel van betaling voor 3 maanden’ vraag je als zzp'er automatisch in 1 keer uitstel aan voor alle aanslagen inkomstenbelasting en omzetbelasting (btw). Ondernemers die een andere rechtsvorm gebruiken, kunnen ook uitstel aanvragen voor vennootschapsbelasting, en loonheffingen.

Als je dit formulier instuurt, legt de Belastingdienst voor al deze aanslagen de invordering direct stil voor een periode van 3 maanden. Je hoeft daarvoor verder niets te doen.

Het is wel belangrijk om op tijd je aangifte te blijven doen. Wacht ook met het aanvragen van uitstel, tot je een aanslag hebt ontvangen. Pas dan kun je bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Als er nog geen aanslag is, kan de Belastingdienst je verzoek niet in behandeling nemen.

Hoe werkt het?

Als zzp'er log je hier in met je DigiD. Is je onderneming een rechtspersoon? Dan moet een werknemer, of een fiscaal dienstverlener, inloggen met zijn eigen DigiD. In het formulier dat je kunt vinden in de digitale omgeving, vul je de gegevens in van het bedrijf, inclusief je RSIN of BSN.

Heb je je als eenmanszaak of zzp'er ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan ben je daar geregistreerd met je BSN. Hebt je je onderneming ingeschreven met een andere rechtsvorm? Dan heb je van de Kamer van Koophandel een RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer) gekregen.

ZZP Corona Scan

Naast het aanvragen van uitstel van belasting zijn er diverse financiële regelingen om ondernemers die gedupeerd zijn door de coronacrisis tegemoet te komen. Wil jij weten op welke voorzieningen uit het Corona Noodfonds Steunpakket jij recht hebt? Start ZZP Corona Scan.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord