gasten online
Registreer en profiteer!
 

Al 700.000 uurtarief berekeningen gemaakt via zzptarief.nl

3 februari 2014

Via de uurtariefmodule op www.zzptarief.nl, een initiatief van Martijn Pennekamp en Arjan van den Born, zijn sinds 2010 bijna 700.000 berekeningen gemaakt door zzp’ers om hun kostendekkende tarief te berekenen.

Maar ook opdrachtgevers gebruiken de module om te berekenen wat een zzp'er kost in relatie tot een werknemer in loondienst.

Het gewenste inkomen van zzp'ers is € 2.850,- per maand.

Het gewenste bruto maandinkomen van zzp'ers is gemiddeld € 2.850,- (dit is het inkomen voor belasting). Het kostendekkende tarief dat een zzp’er moet vragen om dat gewenste bruto inkomen ook te kunnen bereiken blijkt € 50,- per uur te zijn. Dit komt omdat een zzp’er gemiddeld slechts zo’n 29 uren per week kan declareren bij een klant. De overige tijd, gemiddeld 12 uur per week, gaat op aan onbetaalde werkzaamheden zoals acquisitie, ontwikkeling, administratie e.d. Verder is hier rekening gehouden met vakanties en ziektedagen.

Echte kosten voor uitoefening vak van zzp’er is bijna € 25.000,- per jaar

Verder blijken de kosten voor het uitoefenen van zijn vak hoog te zijn; bijna € 25.000,- per jaar. Deze kosten moet een zzp’er doorberekenen in zijn of haar tarief.

  • Aan pensioen en verzekeringen is een zzp’er jaarlijks ongeveer € 8.500,- kwijt waarbij AOV (€ 3.950,-) en pensioenvoorziening (€ 3.750,--) de belangrijkste kostenposten zijn.  
  • De beroepskosten zijn gemiddeld zo’n € 16.800,- per jaar.
  • Het grootste bedrag hiervan zijn de vervoerskosten. Auto, trein, vliegtuig en andere transportmiddelen kosten gemiddeld 6300 euro per jaar;
  • Bedrijfshuisvesting kost gemiddeld zo’n € 2.900,- per jaar;
  • Kennisontwikkeling en opleidingen kost gemiddeld € 2.900,- per jaar;
  • Acquisitie en productontwikkeling kost jaarlijks € 1.850,- per jaar;
  • Administratie en fiscale kost zijn gemiddeld € 1.450,- per jaar;
  • Telecommunicatie kosten zijn zo’n € 1.400,- per jaar.  

Bijna 60% van de zzp’ers werkt onder het kostendekkende tarief

Het blijkt dat 57% van de zzp’ers in de praktijk een lager tarief heeft dan zijn of haar kostendekkende tarief, 24% heeft een kostendekkend tarief en 18% van de zzp’ers heeft een winstgevend tot zeer winstgevend tarief. Een substantieel deel van de zzp’ers (38%) heeft een tarief dat meer dan 25% lager is dan het kostendekkende tarief. Deze groep kan op de lange termijn alleen overleven als zij besparen op pensioen, sociale verzekeringen en ontwikkeling.


Ook een berekening maken? Ga dan naar www.zzptarief.nl

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord