gasten online
Registreer en profiteer!
 

Agrarische ZZP’er heeft nog maar één opdrachtgever nodig

25 maart 2013

Leden van LTO-organisaties die naast hun agrarische bedrijf diensten aanbieden als ZZP’er, kunnen voor werkzaamheden buiten het eigen bedrijf voortaan volstaan met één opdrachtgever.

Leden van LTO-organisaties die naast hun agrarische bedrijf diensten aanbieden als ZZP’er, kunnen voor werkzaamheden buiten het eigen bedrijf voortaan volstaan met één opdrachtgever.

Ze dienen net als voorheen wel een VAR-verklaring aan te vragen en te voldoen aan enkele voorwaarden.

Dit vloeit voort uit het convenant tussen de LTO-organisaties en de Belastingsdienst dat vrijdag werd gesloten.

Zo geldt een maximum aantal uren (meestal 600 uur per jaar) en moeten de inkomsten terugvloeien naar het eigen bedrijf. Bovendien moet het gaan om werk in de agrarische sector. Dit betekent in de praktijk dat agrarische ondernemers als ZZP’er gemakkelijker bij collega’s aan de slag kunnen omdat ze niet meerdere opdrachtgevers meer hoeven te hebben.

LTO kon deze afspraak voor haar leden maken omdat er geen twijfel hoeft te zijn bij de zelfstandigheid van de ondernemers; de boeren en tuinders zijn immers al ondernemer en zullen dus niet snel volledig afhankelijk worden van hun externe opdrachtgever. Hiermee ontbreekt per definitie een gezagsverhouding.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord