gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

70% van de zzp'ers maakt eigen website

9 november 2018

Veruit de meeste zzp’ers maken hun eigen website. Dat blijkt uit navraag onder 21.000 leden van de Facebookgroep ‘Zzp’er durf te vragen’. Martijn Pennekamp, groepsbeheerder en oprichter van ikwordzzper.nl, vroeg de leden naar hun website. Uit de poll kwam naar voren dat bijna 70% van de zzp’ers die zelf had gemaakt.

Poll

Pennekamp doet vaker onderzoek naar wat zzp’ers beweegt en vroeg de leden wie zijn website zelf bouwde – en hoe. Van de 780 respondenten lieten 533 zzp’ers weten hun eigen website te hebben gemaakt (68%). Daarvan doet het grootste gedeelte dit met het CMS WordPress (70%).

80.000 websites per jaar

Doorberekend zouden per jaar zo'n 80.000 startende zzp'ers hun eigen website maken. Onder de ondervraagden is WordPress de populairste software om dit te doen, gevolgd door overige programma’s als Wix, Strato of Jimdo. Enkele zzp’ers hebben hun website zelf in HTML gebouwd.

Uitbesteding

Zo’n 20% van de ondervraagden geeft aan de website te hebben laten gemaakt door een ander (bedrijf), maar zelf de hosting te regelen. Iets meer dan 15% besteed zowel het beheer van de hosting als het maken van de website uit aan een externe partij.

Populariteit van WordPress

De resultaten bevestigen het beeld van Antagonist, webhostingprovider en landelijk partner van ikwordzzper.nl. Ook zij constateren dat veruit de meeste websites die ze hosten met WordPress zijn gemaakt. Gratis, gemakkelijk te gebruiken en tal van thema's en plugins beschikbaar noemen ze als belangrijkste verklaringen.

Terug naar overzicht

Downloads

Whitepaper 

Jouw eigen website (laten) maken

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord