gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

10% van de zzp'ers doet boekhouding geheel zelf

6 april 2017

75% van de zzp'ers doet zijn of haar administratie grotendeels zelf, maar doet dit wel met behulp van een boekhouder. Slechts 10% doet zijn of haar boekhouding zonder hulp van een boekhouder. Dat blijkt uit onderzoek van boekhoudleverancier MoneyMonk onder honderden zzp'ers die online boekhouden.

Wie doet wat?

Op de vraag ‘Wie doet wat?’ geeft meer dan 90% van de zzp'ers aan dat de boekhouder de jaarrekening maakt en tevens hulp biedt bij het verzorgen van de aangifte Inkomstenbelasting. Wat verder opvalt is dat de zzp'er graag zelf de btw-aangifte doet (61,5%).

De belangrijkste redenen die zzp'ers opgeven voor hulp bij de jaarrekening en aangifte Inkomstenbelasting zijn ‘Ik vind het te ingewikkeld’ (38,4%) en ’Ik ben bang om fouten te maken’ (31,2%).

Reden voor jaarrekening?

Uit het onderzoek blijkt tevens dat 35% van de zzp'ers een jaarrekening laat maken om inzicht te krijgen in de financiële gezondheid van zijn of haar bedrijf. Opmerkelijk is de uitkomst dat eveneens 35% van de zzp'ers een jaarrekening laat maken omdat de boekhouder dit standaard doet. Slechts 4% laat een jaarrekening maken voor het verkrijgen van een lening of hypotheek.

Aanlevering bij boekhouder

Zzp'ers laten vooral de boekhouder het werk doen als het gaat om aanleveren van informatie. 58,2% geeft aan dat de boekhouder de data zelf uit de administratie haalt. Slechts 29,5% neemt zelf de moeite om de data in te leveren bij de boekhouder.

Het onderzoek werd uitgevoerd door middel van een online enquête onder enkele honderden zzp'ers. Je kunt het hele onderzoek hier lezen.

Terug naar overzicht

Downloads

Whitepaper 

Btw-aangifte voor zzp'ers

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord