gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Zzp pensioen sigaar uit eigen doos?!

27 november 2015

De laatste tijd hoor ik regelmatig reclame op de radio voor het ZZP pensioen. Na de eerste keer luisteren dacht ik even dat men direct ook een arbeidsongeschiktheidverzekering biedt. Maar wat blijkt: je mag in geval van langdurige (> 1 jaar) arbeidsongeschiktheid aan je pensioenbotje gaan knabbelen. Maar volgens mij is dat pensioenpotje toch bedoeld voor…. juist, je pensioen.

Gevaarlijke sigaar

Want dat potje is erg snel leeg als je dat in geval van arbeidsongeschiktheid gaat aanwenden. Stel dat je 10 jaar lang elke maand 250 euro in hebt gelegd en je maakt zo’n 6 á 7 procent rendement. Dan word je na 10 jaar arbeidsongeschikt. Dan zit er zo'n 50.000 euro in je pensioenpotje en die mag je dan gaan opeten. Die pot is dan binnen een paar jaar leeg en vervolgens heb je ook geen pensioen meer. Een sigaar uit eigen doos dus. Maar nogal een gevaarlijke sigaar.

Levensgevaarlijk

In een filmpje op de website van het zzp-pensioen zegt Charles Verhoef: ‘Het zzp-pensioen is niet alleen een pensioensvoorziening, maar ook een voorziening tegen arbeidsongeschiktheid’. Dat is absolute onzin. En Levensgevaarlijk! Er zouden maar zzp’ers zijn die hierdoor hun dure arbeidsongeschiktheid verzekering opzeggen!  Bovendien spreekt hij over ‘ontzettend veel meerwaarde ten opzichte van alle andere producten’.

Het lijkt er dus op alsof dit een uniek kenmerk is van het zzp-pensioen. In een ander filmpje op de website vertelt Louise Beduwe: dat het unieke van het zzp-pensioen hem zit in: 1. De flexibele inleg. 2. Het geld gaat bij overlijden na je nabestaanden. 3. Een uitkering bij arbeidsongeschiktheid’.

Ik zal het jullie maar verklappen. Al deze ‘unieke’ zijn ook van toepassing op ALLE andere derde-pijler pensioenoplossingen voor zzp’ers. Dus of je nu een bankspaarrekening hebt, een lijfrentepolis of je hebt een pensioenrekening bij BrightPensioen: voor al deze producten geldt dat je er aan mag komen bij arbeidsongeschiktheid. En ook de andere unieke kenmerken zijn van toepassing voor de meeste andere derde-pijler oplossingen.

Conclusie

Dus als dat de Unique Selling Points zijn van het zzp-pensioen, dan moeten we gewoon concluderen dat er helemaal niets unieks is aan het zzp-pensioen. Maar natuurlijk moeten we ook helemaal geen vernieuwing verwachten van partijen als APG en Loyalis...

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Meer blogs van Martijn Pennekamp

9 april 2020

Opinie: Misbruik maken van Tozo: Wat mij betreft boete €10.000,-

16 maart 2020

Deze 7 tools zijn heel handig om thuis mee te werken als zzp'er

13 maart 2020

Zo maak je van een coronaprobleem een coronakans als zzp'er

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord