gasten online
Registreer en profiteer!
 

Wat kan je als (startende) zzp’er met MVO?

9 maart 2013

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, oftewel MVO is een term die ondertussen niet meer weg te denken is in het MKB. Veel grote bedrijven ondersteunen goede doelen, besparen energie en lanceren projecten om maatschappelijk draagvlak te creëren bij hun klanten. Waarde welke kan worden ingedeeld naar de 3 p’s : economisch (Profit), ecologisch (Planet) en sociaal (People) gebied.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, oftewel MVO is een term die ondertussen niet meer weg te denken is in het MKB. Veel grote bedrijven ondersteunen goede doelen, besparen energie en lanceren projecten om maatschappelijk draagvlak te creëren bij hun klanten. Waarde welke kan worden ingedeeld naar de 3 p’s : economisch (Profit), ecologisch (Planet) en sociaal (People) gebied.

Succes delen
Zelf ben ik ook eens na gaan denken over mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar hoe doe pak je dat aan als zzp’er? Is maatschappelijk verantwoord ondernemen als éénpitter niet een beetje omslachtig? Zelf ben ik van mening dat het bij het ondernemen hoort. Het voelt goed om een bijdrage te kunnen leveren aan een goed doel, want ben je zelf succesvol, waarom zou je dat succes dan niet delen?

Keuze maken
Maar wat kan jij doen als zzp’er om MVO in te zetten?

  • Start een actie om het hele jaar door een goed doel te steunen.
  • Geef jouw expertise eens weg aan mensen die jouw advies goed kunnen gebruiken, maar de middelen voor betaald advies niet.
  • Denk bij de aanschaf van een nieuwe auto na over de milieubelasting.
  • Pak samen met andere zzp’ers een project op waar vrijwilligers nodig zijn.
  • Loop eens binnen bij een school en biedt je kennis aan.

Ik ben binnen de bank opgegroeid met MVO en het geeft mij een goed gevoel dat een flink deel van de winst werd besteed aan het goede doel. Vandaar dat ik ook ben gestart met het doneren aan twee goede doelen namelijk het KWF en de Bart de Graaff Foundation. Bovendien geeft het mij een goed gevoel dat ik mijn kennis kan delen, en straks wellicht Bikkels van de Bart de Graaff Foundation nog beter op weg kan helpen met de start van hun onderneming. Ook sta ik belangeloos voor de klas bij een school in de regio, leg ik leerlingen de beginselen van ondernemerschap uit en jureer ik bij examens.

Wat doe jij aan MVO?
Ik ben benieuwd wat jij als zzp'er doet aan MVO? Overweeg je ook wel eens een goed doel te steunen, of heb je een andere manier van MVO binnen jouw bedrijf geïntegreerd? Laat mij eens weten of jij vindt dat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij een zzp’er thuis hoort

Neem nu actie!
Reageer op deze blog via Ininterim.nl

Groeten Martijn Pennekamp

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Meer blogs van Martijn Pennekamp

9 april 2020

Opinie: Misbruik maken van Tozo: Wat mij betreft boete €10.000,-

16 maart 2020

Deze 7 tools zijn heel handig om thuis mee te werken als zzp'er

13 maart 2020

Zo maak je van een coronaprobleem een coronakans als zzp'er

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord