gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Wachttijd AOV: wat moet ik kiezen?

9 oktober 2018

Als je een arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV) afsluit, moet je een bepaalde wachttijd of eigen risicoperiode kiezen. Wat houdt zo’n wachttijd AOV in? En hoe kies je de juiste wachttijd?

Wachttijd AOV: wat is het precies?

De wachttijd van je AOV is de periode voordat de uitkering van je arbeidsongeschiktheidsverzekering begint. Een andere naam hiervoor is wachttermijn, eigen risicotermijn of eigen risicoperiode. In deze periode krijg je dus nog geen uitkering. Deze periode is voor eigen risico. Hoe lang de wachttijd duurt, kun je zelf bepalen. Bijvoorbeeld 1 maand , 2 maanden, 3 maanden, een halfjaar of zelfs twee jaar. De wachttijd is van invloed op de hoogte van de premie van je AOV. Hoe langer de wachttijd, hoe lager de premie. Maar daar staat dus wel tegenover dat je langer moet wachten op je eerste uitkering. En dat kan soms grote gevolgen hebben voor je financiën.

Welke wachttijd moet ik kiezen bij mijn AOV?

Wat is de beste wachttijd voor jou als ondernemer? Daarvoor is het belangrijk om te weten hoelang je arbeidsongeschiktheid zelf kunt overbruggen. Heb jij genoeg reserves om enkele maanden door te komen? En wil je die reserves daar ook voor gebruiken? Dan kun je een langere wachttijd nemen. Heb je weinig reserves of wil je je spaargeld liever niet uitgeven aan je dagelijkse levensonderhoud? Dan kun je kiezen voor een kortere wachttijd. Hoe korter de wachttijd, hoe eerder je uitbetaald krijgt als je arbeidsongeschikt wordt. Maar je betaalt dus wel meer premie.

Meer weten over de wachttijd van een AOV?

Wil je weten wat voor jou de beste wachttijd is? Neem dan contact op met een financieel adviseur. De adviseur kan met jou je financiële situatie bespreken en je adviseren over de beste wachttijd voor je AOV. Je kunt ook zelf de premie van je AOV berekenen en verschillende wachttijden invullen, zodat je ziet wat dit doet met je premie.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?

Terug naar overzicht

Erica Thomson

Erica is productmanager AOV bij Allianz. Zij werkt al 27 jaar in de verzekeringsbranche en heeft zich als productmanager gespecialiseerd in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Eerder werkte ze als acceptant en claimbehandelaar. 

Allianz is een wereldleider in verzekeringen en financiële dienstverlening. Wij weten dat bij succesvol ondernemen risico’s om de hoek komen kijken. Of je nu zzp’er bent of directeur van een snel groeiende onderneming. Wij helpen je graag met onze kennis en ervaring om de juiste afwegingen te maken. Zodat jij je kunt richten op dat waar je goed in bent: ondernemen.

Volg Allianz ook op LinkedIn, Facebook en Twitter.

Meer blogs van Erica Thomson

10 oktober 2019

AOV afstemmen op je inkomen met het verhogingsrecht

19 september 2019

Verlaag je AOV-premie met het combitarief

27 augustus 2019

Welke eindleeftijd past bij jouw AOV?

30 juli 2019

AOV te duur? 6 tips om verantwoord te besparen

19 februari 2019

AOV bij het UWV; ja of nee?

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord