gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Waarom ook jij SEO-teksten nodig hebt

14 maart 2017

Af en toe krijg ik zo’n klant: “Ik wil webteksten, maar SEO is niet belangrijk voor mij. Want mijn klanten komen niet via internet. Dat gaat via-via.”

Laat ik vooropstellen: je netwerk is je krachtigste acquisitiekanaal. Niets kan tegen mond-tot-mondreclame op. Maar zelfs dán speelt je website een rol; daar kijkt immers iederéén voordat ze contact opnemen. Al is het maar voor je telefoonnummer.
En óók voor klanten die via-via komen, is SEO belangrijk…

Méér dan vindbaarheid in Google

SEO-teksten zijn webteksten die ingericht zijn op het zoekgedrag van je doelgroep. Dat gaat véél verder dan vindbaarheid in Google:
Als je weet hoe je doelgroep zoekt, weet je ook wat ze belangrijk vinden aan jouw product of dienst. Op basis van welke criteria ze hun keuze om klant te worden maken. Wat ze van je verwachten. Een voorbeeld:

Stel, je bent diëtiste

En je wilt een pagina voor diabetici schrijven, omdat die veel baat hebben bij jouw aanbod. Dan verraad je doelgroep wat zij van zo’n dieet verwachten (inclusief maandelijkse zoekvolumes):

(Dit is een fragment van een zoekwoordenanalyse die ik voor een klant uitvoerde.)

Wat valt op aan het zoekgedrag naar een diabetes-dieet?

Nou, voornamelijk dat ze gemak willen. Ze willen dat je ze recepten aanreikt. Maar niet alleen dat: dag- en weekmenu’s, lijsten met producten die ze wel of niet kunnen eten, welk fruit, etc.
En als het ff kan, willen ze ervan afvallen. (Goed, goed, da’s niet zo’n schok. 😉)
Maar de grootste eye-opener (voor mij): die vraag of het aftrekbaar is van de belasting. Daar was ik zelf nooit opgekomen. Mijn klant ook niet, overigens.

Beantwoord de vragen van je klanten

Laat geen enkele onbeantwoord. Dan is de kans een stuk groter dat ze bij jou blijven hangen. En wat die vragen zijn? Dat achterhaal je alleen maar met een goede zoekwoordenanalyse.

Een SEO-tekst is voor mij een synoniem voor de ultieme doelgroepgerichte webtekst. Dus ja: ook JIJ hebt SEO-teksten nodig!

Terug naar overzicht

Arjan Jonker

Arjan Jonker studeerde in 2006 af aan de Universiteit van Amsterdam. Nederlandse taal & cultuur was zijn studie, Moderne Letterkunde zijn major en Tekst & Communicatie zijn minor. Die route bleek uiteindelijk te leiden naar het zelfstandige tekstschrijverschap. Nooit gedacht, maar hij is blij dat het zo is gelopen. Tegenwoordig is hij online copywriter. Hij helpt ondernemers hun webteksten ingrijpend te verbeteren.

Volg Arjan op Twitter via @arjan_jonker of bezoek zijn website: waardevollewebteksten.nl.

Meer blogs van Arjan Jonker

29 september 2017

Wat iedere zzp’er vergeet bij z’n website

24 april 2017

Google vertelt je wie je bent

21 februari 2017

Content marketing móet – ja, moet – in 2017

23 november 2016

De ideale lengte van webteksten

17 oktober 2016

Hoe kun je webteksten makkelijk leesbaar maken? 5 tips

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord