gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Tips voor snellere wifi op kantoor

22 maart 2019

Als online ondernemer weet ik er alles van: het belang van een goede, snelle internetverbinding. Een wifinetwerk dat het regelmatig af laat weten, kan je nogal wat frustraties opleveren. Helemaal als je een kantoor hebt waar opdrachtgevers of andere bezoekers wel eens van jouw wifi gebruikmaken, is een goede verbinding een must. Ik geef je graag een paar tips waarmee je je wifiverbinding optimaliseert.

Tip 1: check de snelheid van je internetverbinding

Via speedtest.net kun je meten wat de maximale snelheid is van je internetverbinding. Houd er rekening mee dat een draadloze verbinding vaak trager is dan een kabelverbinding. Je kunt daarom het beste eerst de snelheid meten als je je computer aansluit via een netwerkkabel. Daarna meet je nog eens zonder kabel en dus als je je via het wifinetwerk verbonden bent. Je kunt ook veranderen van plek en de tests opnieuw doen met je laptop. Zijn er plekken waar je verbinding beduidend trager is, dan weet je waar je moet beginnen.

Tip 2: plaats je router op de beste plek

Is je router gecombineerd met je modem, dan heb je niet veel keus. Als je router hier niet mee gecombineerd is, kun je je router misschien ook buiten je meterkast plaatsen. Zet de router eens wat hoger om te kijken of je hiermee een betere ontvangst krijgt, of kijk of je het in het midden van je kantoor of huis kunt zetten om het ontvangstgebied te vergroten.

LET OP Zorg ervoor dat je de router niet in de buurt van mogelijke storingsbronnen plaatst, zoals een magnetron of babyfoon.

Tip 3: stel je wifi optimaal in

Check jij wel eens de instellingen van je wifi, zoals het bereik? Bij veel routers kun je handmatig je instellingen wijzigen, zoals de frequentie en kanalen. Check ook of je router automatisch updates van de besturingssoftware doet of dat je dit handmatig moet doen.

Heb jij KPN KleinZakelijk Internet? Dan kun je gratis de online Wifi Tuner tool gebruiken, waarmee je zelf gemakkelijk het bereik van je wifi controleert en verbetert.

Tip 4: gebruik een wifi-extender of versterker

Zit je op een groter kantoor met meerdere verdiepingen? Of is er gewapend beton in jouw pand? Dan kun je ook een extra adapter plaatsen, die het signaal van je wifi versterkt. Een goedkopere oplossing daarvoor is een wifi extender, versterker, booster of repeater.  

Vergeet ook vooral niet je laptop of pc actueel te houden met de laatst beschikbare stuurprogramma’s en updates. Ook kan het nuttig zijn om een tweede router te plaatsen.

Advertisement

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Meer blogs van Martijn Pennekamp

9 april 2020

Opinie: Misbruik maken van Tozo: Wat mij betreft boete €10.000,-

16 maart 2020

Deze 7 tools zijn heel handig om thuis mee te werken als zzp'er

13 maart 2020

Zo maak je van een coronaprobleem een coronakans als zzp'er

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord