gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Tips voor het inrichten van jouw kantoor

23 april 2018

Hoeveel tijd besteed jij iedere dag achter je bureau? Als zelfstandige werk je vast niet van 9 tot 5, maar gewoon zolang als het nodig is. Zorg dan voor een werkomgeving die gezond en inspirerend is.

Comfortabele meubels, ook voor langere werktijden

Als je aan het werk bent vergeet je soms je omgeving en dat hoeft geen probleem te zijn, als jouw zitplaats maar goed is geregeld. Een stoel moet goede ondersteuning geven. Verkeerd zitten heeft gevolgen, omdat het voor hoog aantal ziektedagen zorgt zoals in dit artikel op de website van Vink Lisse te lezen is. Ook het bureau zelf moet geschikt zijn om langdurig aan te werken. Let daarom goed op de afmetingen. De hoogte van je bureau is bijvoorbeeld essentieel voor een goede werkhouding. De keuze voor ergonomische kantoormeubelen is niet alleen een investering in je bedrijf, maar ook in je toekomst.

Zorg voor variatie

Langdurig zitten is ongezond en de kans bestaat zelfs dat mensen eerder overlijden, doordat zij te veel gezeten hebben in hun werkzame leven. Daarom is het belangrijk om voor variatie te zorgen. Neem niet alleen voldoende rust tussendoor om even te bewegen, maar zorg er ook voor dat je houding varieert. Kies er bijvoorbeeld voor om jouw bureau te combineren met een sta-werkplek of haal een loungebank, hangmat of extra kussens in huis om je kantoor echt compleet te maken.

Geef je kantoor een eigen identiteit

Omdat je veel uren in je kantoor zal gaan doorbrengen, is het van belang dat je er graag naar toegaat. Zorg dat je kantoor is ingericht naar jouw persoonlijke smaak en met spulletjes die jij mooi vindt. Dat hoef je niet meteen vanaf dag 1 te doen, maar kun je ook opbouwen in de loop van de tijd. Daarnaast is het ideaal als jij de mogelijkheid hebt om zones in je kantoor te realiseren. Tenslotte is het ook nodig om af en toe te relaxen.

Licht is bijzonder belangrijk

Misschien heb jij de luxe van een kantoorruimte met heel veel natuurlijke lichtinval, maar juist bij kantoorruimtes ontbreekt dit regelmatig. Dan is het gebruik van voldoende lampen echt een must. Soms merk je het niet eens, maar als je niet genoeg licht hebt op je werk, levert dit zowel mindere prestaties als het risico van gezondheidsklachten op. Laat je door een expert adviseren over de lichtval die noodzakelijk is om efficiënt en prettig te werken.

Vergeet de planten niet

Hoewel planten onderhoud kosten en je daarom misschien liever niet eraan begint, zijn er vele redenen om voor een groen kantoor te kiezen. Diverse onderzoeken hebben juist uitgewezen dat planten voor meer productiviteit zorgen. Wanneer je planten om je heen hebt staan, ervaar je meer rust. De kans op stress is vele malen kleiner dan in een kantoor zonder planten. Verder zouden je concentratie en geheugen beter werken in een kantooromgeving waar planten staan. Er zijn vandaag de dag vele luchtzuiverende planten te vinden die zorgen voor een gezonde kantooromgeving.

Kies altijd voor een gezonde kantoorinrichting waar jij je prettig bij voelt!

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?

Terug naar overzicht

Vink Lisse

Vink Lisse is aanbieder van kantoor-, bedrijf-  en magazijnuitrusting. Van kantoorstoelen tot en met pallethefwagens bezorgt Vink Lisse ‘alles voor het bedrijf’ snel, betrouwbaar en op tijd. Vink Lisse levert ruim 35.000 topproducten. Deze zijn te bestellen via de catalogus en de webshop.


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord