gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Stap uit de gouden kooi

25 juni 2015

Je mag er trots op zijn dat je werk hebt. En tevreden dat je geld verdient. Maar ergens is er een onrustig en ontevreden gevoel. Je vraagt je af: is dit alles? Ja dit heeft ook met je leeftijd te maken. Maar als jij ongelukkig wordt van het idee dat je nog 10 of 20 jaar moet doorwerken is het misschien toch eens tijd om uit je gouden kooi te stappen.

Je mag er trots op zijn dat je werk hebt. En tevreden dat je geld verdient. Maar ergens is er een onrustig en ontevreden gevoel. Je vraagt je af: is dit alles? Ja dit heeft ook met je leeftijd te maken. Maar als jij ongelukkig wordt van het idee dat je nog 10 of 20 jaar moet doorwerken is het misschien toch eens tijd om uit je gouden kooi te stappen.

Er zijn helaas altijd genoeg redenen om je situatie niet te veranderen. Je bent immers goed in wat je doet. Je opdrachtgever of werkgever is tevreden. Je bent ook gewoon gehecht aan de status en succes dat het met zich meebrengt. En dit is allemaal waar. Maar heb je wel eens op een rijtje gezet waarom je WEL zou veranderen? Want er is een weg mogelijk om succes, geld verdienen en plezier samen te brengen. Sterker nog deze drie gaan heel goed samen.

Niet veranderen omdat je het zo slecht nog niet hebt is logisch. Voor veel mensen is dit een bekende valkuil. Het gaat toch goed. Zo doorgaan is een logische reactie. Toch weten we allemaal wil je succesvol blijven moet je als persoon en als bedrijf blijven innoveren. Meegaan met wat de markt wil, steeds weer jezelf en je aanbod verbeteren, niets is statisch, stilstand is achteruitgang. Ditzelfde geldt dus ook voor ieder individu.

Verandering wordt logisch als je jouw visie op zakendoen onder de loep neemt. Wanneer verdien je geld? Als je waarde levert. Lever jij een optimale waarde als je doet wat je niet leuk vindt, als je niet innoveert, als je niet jouw kwaliteiten en potentieel optimaal inzet? Het antwoord lijkt me duidelijk. Wie hou je hier dus voor de gek? Welke drempel heb je te nemen om in actie te komen? Misschien heel spannend. Mijn advies is: begin. Zet de eerste stap en kijk niet verder dan waar je koplampen nu schijnen.

Zodra je geld verdienen als doel loslaat en ondernemen weer gaat zien als jouw middel om je kwaliteiten te benutten en persoonlijk te groeien, creëer je ruimte voor groei en verandering. Je focus is uitzoeken en ervaren hoe jouw waarde het beste rendeert. Je kwaliteiten optimaal inzetten is eerlijk naar jezelf: je houdt er lol in. En wel zo eerlijk naar je omgeving: je draagt namelijk optimaal bij.

Terug naar overzicht

Madelon Dik

Madelon Dik is groeicoach en spreker. Met haar bedrijf Groei helpt Madelon je meer resultaat te behalen met een strategie die bij je past. Haar motto: In het midden van de trampoline spring je het makkelijkst, het lekkerst en het hoogst.

In 2012 kwam haar boek Groei doe-het-zelf uit. Daarin ontdek je als zzp'er in zeven stappen wat je echt wilt en wat je talent is. En hoe je dit vertaalt naar je bedrijf en een strategie waarmee je maximaal winst behaalt.

Volg haar op Twitter: @madelondik en bekijk haar website: www.madelondik.nl

Meer blogs van Madelon Dik

26 mei 2015

Om zakelijk te groeien dien je je blinde vlek te doorbreken

30 april 2015

Vijf tips om jouw zakelijke sprong te maken

26 maart 2015

Ethische bom

25 februari 2015

Stagnatie is een kans

29 januari 2015

Hoe bereik je waar je naar verlangt?

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord