gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Ontdek hoe je in 7 stappen effectiever gaat ondernemen

10 maart 2020

Herken je dat? Je loopt de hele dag te rennen. En aan het einde van de dag ga je met een ontevreden gevoel naar huis. Wil je de touwtjes weer in handen krijgen en je ondernemersplezier terug? Gun jezelf de komende 7 weken dan een uur per week om te werken aan je persoonlijke groei. Want persoonlijke groei leidt tot zakelijke groei. En dat wil je toch als zzp’er?

Pak een notitieboekje en pen en start vandaag met stap 1. Veel plezier.

Stap 1: Waarom doe je wat je doet?

Wat is jouw drijfveer? Wat gun je anderen? Pak een notitieboekje en schrijf in 10 minuten op wat er in je opkomt. Herhaal dit deze week een paar keer en praat erover met vrienden, familie of collega’s. Als ze merken dat je enthousiast bent, heb je één van je drijfveren te pakken. Schrijf dit met hoofdletters op bij stap 1.

Stap 2: Wat is of wordt jouw rol?

Hoe noem je jezelf? Geef jezelf een uur om te bepalen wat je zelf gaat doen en wat je gaat uitbesteden. Blijf je alleen werken? Of zie je jezelf over 5 jaar in een kantoorpand met 10 medewerkers? Schrijf op wat jouw ideale bedrijf is over 5 jaar.

Stap 3: Strategie.

Wat worden je ondernemersdoelen voor het komende jaar? En wat je prioriteiten? Ga uit van je uurloon en bepaal welk werk je zelf gaat doen en wat je beter kunt uitbesteden.

Stap 4: Werkwaarden.

Werkwaarden verwoorden wat jij belangrijk vindt in de samenwerking. Dit geeft duidelijkheid voor je medewerkers, klanten en leveranciers en kan onnodige discussies voorkomen. Schrijf op wat jij belangrijk vindt. En geef voorbeelden hiervan uit je dagelijkse leven. Door dit te delen, leren mensen je kennen.

Stap 5: Planning.

Maak een week-, maand- en jaarplanning. Zet de stappen die je bij stap 3 hebt beschreven in je planning. Houd een dagdeel in de week vrij voor onverwachte zaken. En plan een dagdeel in de maand om je 7 stappen weer door te nemen. Zit je nog op de goede weg?

Stap 6: Werkafspraken.

Zorg dat je duidelijke werkafspraken maakt met je klanten, leveranciers etcetera. Hierdoor kun je effectief werken en eenvoudiger feedback geven. Als handig hulpmiddel hiervoor kun je het onderstaande schema gebruiken. Vooral het commitment van de ander is een belangrijke voorwaarde voor het maken van een werkafspraak.

Stap 7: Evalueer.

Geef en vraag feedback aan je klanten, leveranciers en medewerkers. Dit zorgt voor persoonlijke en zakelijke groei.

Terug naar overzicht

Riëtte Bol

Mijn naam is Riëtte Bol van Tijdvooruwbedrijf.nl. Ik werk als zakelijke coach en help (bescheiden) professionals om makkelijker te ondernemen. Spreekt deze blog je aan? Meer blogs vind je op www.tijdvooruwbedrijf.nl

Meer blogs van Riëtte Bol

23 april 2020

Ben jij al klaar voor de anderhalve meter maatschappij?

14 april 2020

Maak je dienst zichtbaar voor je klanten


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord