gasten online
Registreer en profiteer!
 

Een missie is niet van belang!

15 oktober 2013

Ik merk heel vaak dat startende ondernemers het belang van de missie van hun bedrijf onderschatten. 'Een missie is echt niet van belang!' en 'Ik heb niks met die theorie' zijn opmerkingen die ik de afgelopen jaren vaak heb gehoord.

En dat verbaast me dan weer niet.

Je missie en je visie zijn als het goed is bepalend voor wat je doet en vooral ook wat je NIET doet. Een duidelijke missie en visie helpen je bij het maken van belangrijke ondernemerskeuzes. Ze geven je richting, zijn de TomTom van je bedrijf.

Als je niet in één of enkele zinnen kan vertellen waarom jouw bedrijf bestaat, is het voor potentiële opdrachtgevers erg moeilijk om te bepalen of ze met jou in zee willen gaan. Je kunt een hoop acquisitiegesprekken voeren maar die leveren niet veel op.

Tegelijkertijd is het voor jezelf lastig om te beslissen of je iets wel of niet moet doen. En waar je met je bedrijf naar toe wilt. Met als gevolg dat je heel druk bent met van alles, maar eigenlijk nauwelijks toekomt aan het genieten van het resultaat van je inspanningen… omdat echt resultaat uitblijft of omdat je het niet door hebt als je resultaat hebt geboekt.

Ik sprak laatst met een ambitieuze startende onderneemster. Ze is haar bedrijf stap voor stap aan het opbouwen en tot nu toe leek het allemaal goed te gaan. Totdat ze zich realiseerde dat ze op korte termijn geld moet binnenhalen wil haar bedrijf overleven.

Ik vroeg haar waar ze met het bedrijf naar toe wilde. Welk doel had ze voor ogen en voor wie wilde ze iets betekenen? Het was een kleine schok voor haar om te merken dat ze dat eigenlijk niet wist. Natuurlijk had ze wel ongeveer een idee, maar niet echt concreet. Tegelijkertijd wist ze ook dat ze al heel veel tijd en energie had gestoken in haar bedrijf. We hebben hier uitgebreid over gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat we haar bedrijf weer een heldere richting gaan geven de komende tijd. We gaan werken aan de missie waarna ze keuzes kan maken welke dingen ze wel blijft doen en welke niet. Dat geeft haar rust, en een heldere boodschap om op korte termijn geld binnen te halen.

Terug naar overzicht

Gesuino Poddighe

Gesuino Poddighe helpt (startende) zelfstandige professionals die af willen van onnodige zorgen over geld, tijd, werk of klanten.

Je kunt hem volgen op Twitter via @gespadvies of op Facebook.

Download het gratis E-Book Ontdek de Missie van je Zaak! op de website van Gesp Ondernemersadvies. Dit artikel wordt ook gepubliceerd in Relax! het eZine voor ondernemers die geld willen verdienen zonder stress.

Meer blogs van Gesuino Poddighe

2 juni 2014

Je doel formuleren in vijf vragen

6 mei 2014

De frustratie van je to-do lijst

1 april 2014

Neem eens een Internetvrije dag (of twee)

12 maart 2014

Wat kun jij leren van een Braziliaanse kiloknaller?

6 februari 2014

In acht stappen van Missie naar Resultaatgericht Ondernemen

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord