gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Die knie wil niet, maar de rest doet het nog

22 februari 2016

Er doen allerlei verhalen de ronde over arbeidsongeschiktheid en de financiële gevolgen daarvan. Maar hoe zit het nu echt? In deze serie vertellen echte ondernemers hun verhaal. Zoals deze eigenaresse van een zonweringsbedrijf.

Bevorderen van re-integratie                                    

Inventief zijn om re-integratie te bevorderen levert mooie verhalen op. Dat geldt ook voor het verhaal van deze onderneemster, die haar bedrijf in zonweringen noodgedwongen een tijd niet kon besturen op de manier die ze gewend was.

Administratie lag stil

Door een ongeval eind 2011 raakte de onderneemster ernstig geblesseerd aan haar linkerknie. Naar haar winkel kon ze niet meer – en dat was problematisch omdat de complete administratie door haar afwezigheid stil kwam te liggen. Uiteraard snapte de onderneemster dat ze door haar arbeidsongeschiktheid inkomsten misliep. Ze wilde er alles aan doen om te voorkomen dat dit forse gevolgen zou hebben voor haar zaak en hun financiële situatie, zowel zakelijk als privé. Daarom had ze een AOV afgesloten.

Autorijden bleef een probleem

Na een operatie en zeven weken absolute rust kreeg ze een brace om de knie voorzichtig weer te belasten. Bij een bezoek aan de arbeidsdeskundige bleek dat haar herstel weliswaar langzaam vorderde, maar dat dit niet snel genoeg ging om onbelemmerd op de zaak te verschijnen. Autorijden lukte haar namelijk niet: met een handgeschakelde versnellingsbak was het voor de onderneemster onmogelijk om met haar linkervoet de koppeling te bedienen.

Mes snijdt aan twee kanten

In een gesprek met een arbeidsdeskundige werd de optie van een automatisch geschakelde auto besproken. Een gouden greep, zo bleek. Op kosten van de verzekeraar huurde ze gedurende drie maanden een ‘automaat’ bij een autoverhuurder, waardoor ze in staat was weer naar haar werk te gaan.

Zo sneed het mes aan twee kanten: mevrouw kan op haar werk de administratie weer op rolletjes laten lopen en zij bouwt de mate van arbeidsongeschiktheid sneller af, wat een forse besparing in uitkering voor de verzekeraar oplevert.

Bovenstaande is waargebeurd en tot stand gekomen in samenwerking met Achmea.

Terug naar overzicht

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL:

Meer blogs van aovXL

7 november 2016

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nuttig?

18 oktober 2016

Misverstanden over de AOV

3 september 2015

AOV-markt in spagaat

6 juli 2015

9 tips voor een goedkope ZZP-AOV (en de nadelen ervan)

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord