gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Deliveroo legt bom onder schijnzelfstandigheid zzp'er

8 mei 2018

Deliveroo gaat alle zzp'ers die voor haar werken verzekeren. Laat dit nu net een bom leggen onder de toch al omstreden stap die Deliveroo heeft ingezet om alleen te willen werken met zzp'ers.

 

Vandaag las ik het nieuws dat Deliveroo haar zelfstandige ondernemers gaat verzekeren. Laat dit nu net een bom leggen onder de toch al omstreden stap die Deliveroo heeft ingezet om alleen te willen werken met zzp'ers.

Wil je als zzp’er "fiscaal" gezien worden als ondernemer, waardoor je gebruik mag maken van alle fiscale voordelen van een “echte” ondernemer zoals zelfstandigenaftrek en startersaftrek, dan moet je voldoen aan een aantal voorwaarden.

En laat Deliveroo nu net zorgen dat je daar absoluut niet aan voldoet. Ik zet de punten op een rij:


Aantal opdrachtgevers

Als ondernemer dien je te streven naar meerdere opdrachtgevers. De bezorgers van Deliveroo hebben er vaak maar 1 ….. juist alleen Deliveroo.

Zelfstandigheid

Je bepaalt zelf hoe jij het werk uitvoert. Bij Deliveroo bepaal je dat niet zelf, dat doet Deliveroo voor jou.

Investeren

Je investeert in je bedrijf: bedrijfsmiddelen, marketing, enzovoorts. Bij Deliveroo hoef je nergens in te investeren, dat doet Deliveroo voor jou.

Risico

Je loopt zelf het risico als dingen misgaan, zo ben je bijvoorbeeld zelf aansprakelijk bij schade. Dat is nu net waarom ik deze blog ben gaan schrijven. Deliveroo gaat zelfs de verzekeringen overnemen van bezorgers.

Winst / uurtarief

Je streeft naar winst. Om een beetje winst te maken is een uurtarief van € 15,-- tot € 18,-- ex btw nodig. Onder dat uurtarief ziet de Belastingdienst je niet als een ondernemer maar als werknemer met alle gevolgen van dien. Stel dat je 3 bezorgingen kunt doen in een uur dan pak je € 12,40 per uur bij Deliveroo………… onvoldoende dus om het minimum tarief te behalen.

Ondernemerscheck

Zelf deed ik vandaag de Ondernemerscheck van de Belastingdienst met als insteek dat ik wilde starten als zzp'er bij Deliveroo. Het oordeel was niet verrassend, de Belastingdienst ziet een Deliveroo bezorger niet als ondernemer voor de inkomstenbelasting.

 

Conclusie

Wil je als zzp’er werken bij Deliveroo doe dit dan niet als zzp’er, maar maak bijvoorbeeld gebruik van payrolling wat ook is toegestaan bij Deliveroo.

 

 

 

Wil je meer informatie over payrolling?

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Woonplaats
Telefoonnummer
Jouw vraag of opmerking

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Meer blogs van Martijn Pennekamp

26 november 2020

Waarom ik mijn pensioen opbouw bij BrightPensioen

24 november 2020

Hoeveel geld kan ik lenen als zzp’er?

28 oktober 2020

Mijn ervaring met Deck Verzekeringen

2 oktober 2020

Bespaar niet op een boekhoudprogramma en zakelijke rekening

12 oktober 2020

Waarom ik heb gekozen voor SharePeople

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord