gasten online
Registreer en profiteer!
 

De evolutie van de tankpas

18 augustus 2016

Vroeger waren tankpassen vooral gewild omdat je daarmee de garantie in handen had, dat je een paar cent per liter korting kreeg. Ook was het fijn dat je de brandstof standaard van je zakelijke rekening betaalde; je kon je dus nooit vergissen.

Vroeger waren tankpassen vooral gewild omdat je daarmee de garantie in handen had, dat je een paar cent per liter korting kreeg. Ook was het fijn dat je de brandstof standaard van je zakelijke rekening betaalde; je kon je dus nooit vergissen.

Eigenaren van kleine bedrijven vonden het heel prettig dat ze een collega met een tankpas op pad konden sturen. De medewerker hoefde immers niet met de zakelijke pas of pinpas over straat. Vandaag de dag gelden die voordelen natuurlijk nog steeds. Maar het voordeel dat tegenwoordig het  meest genoemd wordt, is ‘de administratie die uit handen wordt genomen’.

Onderweg tank je snel en simpel met een goed beveiligde tankpas en je kunt meteen weer door. Thuis of op de zaak kun je 24 uur per dag inloggen en de gespecificeerde facturen bekijken. Je kunt er ook voor kiezen om eens per kwartaal met één klik je brandstoffacturen fiscusproof naar je boekhouder te sturen. Daardoor kun je wel heel eenvoudig de btw op de brandstof terugvorderen bij de Belastingdienst. Dat is weer eens wat anders dan bonnetje voor bonnetje invoeren!

Ook is de dienstverlening rondom de tankpas helemaal aangepast aan deze tijd. Jij gaat als ondernemer van nu nѐt even verder voor je klant en dat doet je tankpas voor jou ook. Waar je vroeger alleen korting kreeg op brandstof, krijg je nu bijvoorbeeld ook korting op carwash. Als je eens per 2 weken Excellium-brandstof tankt, krijg je zelfs gratis pechhulp in heel Europa. En daarnaast kun je in het buitenland ook tunnels, vignetten en tol betalen met je tankpas. Die korting geldt overigens nog steeds: je ontvang 10 cent korting per liter brandstof op twee tankstations naar keuze via deze link.

Ben je benieuwd wat een tankpas voor jouw onderneming kan betekenen? Ontdek het direct.

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Meer blogs van Martijn Pennekamp

9 april 2020

Opinie: Misbruik maken van Tozo: Wat mij betreft boete €10.000,-

16 maart 2020

Deze 7 tools zijn heel handig om thuis mee te werken als zzp'er

13 maart 2020

Zo maak je van een coronaprobleem een coronakans als zzp'er

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord