gasten online
Registreer en profiteer!
 

"50 tinten grijs" voor meer omzet

20 juni 2013

“Vijftig tinten grijs is het eerste deel van de zinderende trilogie die in Amerika en Engeland al honderdduizenden vrouwen in vuur en vlam heeft gezet. Vijftig tinten grijs vertelt hoe de jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts in aanraking komt met de charismatische, mysterieuze miljardair Christian Grey.” - Bol.com.  Wat kun je als ondernemer, verkoper of marketeer nu leren van een boek als dit?

'Sex sells'? Dat is waar, maar dat is niet het belangrijkste wat ik eruit haal. Dat is 'mysterieuze'. Want we weten allemaal: als je wilt dat iets veel aandacht krijgt, vertel het dan aan 5 mensen en zeg erbij dat verder niemand het mag weten.

Mysterieus gebruiken

Oké, 'mysterieus' werkt dus. Maar hoe gebruik je dat in je verkoop en marketing? Ik leg het uit in een stappenplan en ga er daarin vanuit dat het product of de dienst die vermarkt moet worden al klaar is.

Stap 1: voorbereiding

Begin met een voorbereiding. Vraag aan een aantal mogelijk geïnteresseerden wat ze van het 'nieuwe product/dienst' zouden vinden en of ze ideeën hebben om het te nóg beter te maken. Neem die antwoorden mee in de omschrijving van het product of de dienst. Stuur vooraf ook vast een 'mysterieuze' aankondiging naar mensen die waarschijnlijk interesse zullen hebben. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld social media als LinkedIn, Facebook (pagina) en Twitter.

Stap 2: persoonlijk

Om je plan de “mysterieuze lading” te laten behouden, werk je van nu af aan alleen met persoonlijke berichten. Wil je veel klanten voor je product of dienst dan kies je bijvoorbeeld voor berichten. Heb je maar een paar klanten nodig, maak dan een afspraak en zeg dat je nog niet kunt vertellen waar het over gaat. Gebruik kreten zoals “Het is écht fantastisch” en “U zult er blij mee zijn!”, oftewel mysterieus en persoonlijk. Gebruik in je communicatie ook de informatie die mensen je in de eerste stap hebben gegeven; mensen reageren positief als ze hun eigen antwoord herkennen.

Stap 3: verkoop

De volgende stap is verkopen, maar wel zónder je product of dienst naar buiten te brengen. Presenteer het tijdens een afspraak of verstuur het als PDF. Zet het nog niet op je website! Er is weinig mysterieus aan iets dat gewoon via social media of een website verkrijgbaar is.

Stap 4: evalueer

Evalueer nu het product of de dienst met de afnemers. Vraag hen wat zij eventueel nog zouden verbeteren voor het op de markt gebracht wordt. Vraag ook gerust of zij nog mensen kennen die belangstelling hebben en of ze je product of dienst eens willen delen via social media.

Stap 5: batches

Herhaal dit proces vervolgens met een nieuwe batch klanten. Een mooie manier om rustige periodes op te vullen en je producten en diensten doorlopend te verbeteren én te verkopen. Want geloof mij: 'mysterieus' werkt!

Tips

  • Plannen is cruciaal
  • Uitstellen van het hoogtepunt versterkt het “mysterieuze” aspect
  • Klanten waarderen de extra aandacht
  • Liegen en bedriegen werkt averechts
  • Maak het niet te spannend, mensen hebben al spanning genoeg

Terug naar overzicht

Fennard Drenth

Fennard Drenth heeft een innovatief marketingbureau gespecialiseerd in omzetverhoging. Hij helpt ondernemers aan tafel te komen bij nieuwe klanten. Bezoek zijn website via www.drendabel.nl

Lees hieronder meer blogs van Fennard:

Meer blogs van Fennard Drenth

9 maart 2013

In verwachting

9 maart 2013

Keuze van je bedrijfsnaam

9 maart 2013

Content is (fuc)king

9 maart 2013

Speednetwerken

9 maart 2013

Hoe bepaal je jouw prijs als zzp'er?

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord