gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Oriënteren bank

In de oriënterende fase zet je de basis voor jouw eigen onderneming. Alle adviezen die je krijgt, kun je gebruiken in je ondernemingsplan en in je overweging om te starten als zzp'er.

Waarom?

Veel banken hebben adviseurs in dienst die jou graag van advies voorzien. Zo hebben veel lokale banken een spreekuur speciaal voor startende zzp'ers. Ga eens vrijblijvend met een adviseur van je eigen bank praten!

Ook banken zonder fysieke vestigingen kunnen je hierbij helpen. De Knab Bank bijvoorbeeld heeft op zijn website een uitgebreide pagina met waardevolle adviezen en handige tips voor startende ondernemers.

Je bankzaken zijn belangrijk om over na te denken. Vragen die je de bank kan stellen zijn bijvoorbeeld:

  • Moet ik een zakelijke rekening openen als zzp'er?
  • Is het mogelijk een financiering te krijgen?
  • Hoe ga ik het betalingsverkeer regelen?
  • Wat vindt de bank van mijn plannen?
  • Wat gebeurt er met mijn hypotheekmogelijkheden? (Is het zo dat ik in de eerste jaren na mijn start als zzp'er geen hypotheek kan krijgen?!)

De bedrijvenadviseur van de bank weet ook vaak hoe het gaat in jouw branche en of jouw plan wel kans van slagen heeft. Gebruik de kennis en know how van jouw bank en kom maar op met je kritische vragen!
Het adviseringsgesprek bij een bank is bovendien gratis en verplicht je tot niets!

Krijg je liever online advies? Maak dan gebruik van deze gratis tool van Knab Bank. Op basis van de gegevens in je Financieel Plan krijg je Financiële Tips, die gaan over jouw financiële situatie.

 

Volgende stap: Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel heeft drie belangrijke taken: advies geven aan (startende) ondernemers, registratie in het Handelsregister en het stimuleren van de regionale economie. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is, voor alle ondernemingen, wettelijk verplicht sinds 1 juli 2008. Registratie in het handelsregister van de Kamer van Koophandel bevordert de rechtszekerheid bij het zakendoen. Het is voor jou als zzp'er van belang te weten met wie je te maken heeft, wie bevoegd is, wie aansprakelijk is en of er misschien sprake van een faillissement is.

Bekijk de volgende stap in het stappenplan.

 

Vorige stap: oriënteren boekhouder

Starten als zzp'er doe je niet alleen. Je kunt niet alles weten en hulp is belangrijk. Zo is het verstandig om jezelf voor te laten lichten door een boekhouder of accountant.

Bekijk de vorige stap in het stappenplan.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord