gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Een snellere website met Redis in WordPress

Redis is een geavanceerde cachingtechniek, waarmee jij de snelheid van je website flink kunt verbeteren. Heb je bijvoorbeeld een webshop met veel productinformatie en -afbeeldingen, dan heb je hier flink baat bij. Iedere seconde laadtijd kost je namelijk klanten. Een snelle website is dus van levensbelang. Check hoe je Redis in WordPress activeert.

Een belangrijke vereiste is dat je hostingpakket ondersteuning voor Redis biedt. Bij webhosting van bijvoorbeeld Antagonist is dat het geval (vanaf het Plus-pakket). Hier gelden deze instructies voor. Heb je een andere hostingprovider, dan kun je het beste even daar informeren of Redis mogelijk is en, zo ja, hoe je het activeert. Dat zal namelijk van deze instructies afwijken.

Een Redis-plugin installeren

Heb je een Plus- of Pro-pakket bij Antagonist, dan kun je aan de slag. Om Redis in WordPress te activeren, moet je eerst een plugin installeren. Je hebt hier meerdere opties voor. Als voorbeeld gebruiken we in dit artikel W3 Total Cache, een uitgebreide plugin met veel instelmogelijkheden. Volg nu deze stappen:

 1. Ga naar het dashboard van je WordPress-website. 2. In het menu links klik je op 'Plugins' en dan op 'Add New'.
 3. Zoek op 'W3 Total Cache' en installeer en activeer de plugin.De benodigde instellingen

De plugin is nu actief! Hoe verder? Redis vereist doorgaans dat je met inloggegevens moet authenticeren en lastige hosts, poorten of IP-adressen moet kennen. Dat geldt niet bij Antagonist. Eigenlijk is het pad naar de socket het enige wat je moet weten: /tmp/redis.sock

Object Cache instellen

Nu je het pad weet, kun je beginnen met het instellen van de Object Cache. Daarmee worden resultaten van bijvoorbeeld complexe queries gecachet, zodat die niet telkens opnieuw hoeven te draaien. Dat kan laadtijden drastisch verbeteren.

 1. Als de plugin actief is, zie je dat er links in het WordPress-menu de optie 'Performance' is bijgekomen. Klik daarop om naar de instellingen te gaan.
 2. Ga nu naar de 'General Settings' en zoek de instellingen voor 'Object Cache'.
 3. Als je die hebt gevonden, dan zet je een vinkje bij 'Enable' en stel je de 'Object Cache Method' op 'Redis' in. Bewaar de aanpassingen door op 'Save All Settings' te klikken. 4. Klik nu links in het menu op 'Performance' en dan op 'Object Cache'. Bij 'Redis hostname' vul je /tmp/redis.sock in. Door op 'Test' te klikken, kun je controleren of de verbinding slaagt. Is dat het geval, dan klik je onderaan op 'Save all settings'. Dat is het enige wat je hier hoeft te doen.Page Cache instellen

Kijk je naar de beginpagina van bijvoorbeeld een webshop, dan moet er veel gebeuren. Zo worden populaire producten met bijbehorende informatie en afbeeldingen opgehaald. En voor de volgende bezoeker moet alles weer opnieuw. Door Page Cache in te stellen, sla je het resultaat op en kan een volgend verzoek direct uit de cache worden gehaald. Nuttig voor de snelheid dus!

 1. Ga opnieuw naar 'General Settings' en zoek de instellingen voor 'Page Cache'.
 2. Zet ook hier een vinkje bij 'Enable' en wijzig de 'Page Cache Method' naar 'Redis'.
 3. Klik onderaan op 'Save all settings' om het op te slaan. 4. Daarna klik je links in het menu op 'Page Cache'.
 5. Zoek naar de instellingen onder 'Advanced' en vul ook hier /tmp/redis.sock bij 'Redis hostname' in. De overige instellingen laat je onaangepast.
 6. Klik ten slotte op 'Save all settings'.Database Cache instellen

Door Database Cache in te stellen, reduceer je de reactietijd van je website. En dat willen we graag! Je stelt dit als volgt in:

 1. Ga naar 'General Settings' en zoek de instellingen voor 'Database Cache'.
 2. Zet een vinkje bij 'Enable' en wijzig de 'Database Cache Method' naar 'Redis'.
 3. Klik op 'Save all settings' om de wijzigingen op te slaan. 4. Klik nu links in het menu op 'Database Cache'.
 5. Vul /tmp/redis.sock bij het veld achter 'Redis hostname' in.
 6. Klik op 'Save all settings' om de wijzigingen op te slaan.


 

Je hebt nu Object Cache, Page Cache en Database Cache ingesteld. Als je een geavanceerde gebruiker bent, dan kun je ook nog naar Minify kijken. Heb je de betaalde versie van W3 Total Cache, dan kun je op soortgelijke wijze tevens Fragment Cache naar Redis zetten.

Testen en resultaten vergelijken

Merk op dat iedere website anders in elkaar steekt. Een bepaalde optimalisatie kan daardoor voor de één meer effect hebben, dan voor de ander. Het is daarom altijd slim om de snelheid van je website te testen, zowel voor als nadat je een wijziging doorvoert. Op die manier weet je de impact en of je het eventueel terug moet draaien. De snelheid test je met een tool als bijvoorbeeld WebPagetest.

Tot slot

Alle stappen gevolgd? Mooi, je hebt dan succesvol Redis in WordPress geactiveerd! Hopelijk zie je hierdoor flinke verbetering in de snelheid van je website. Kom je er niet helemaal uit of heb je vragen, neem dan gerust vrijblijvend contact met Antagonist op. Zij helpen je graag verder.

TIP Als lid van Het Ondernemerscollectief krijg je korting bij Antagonist!

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.