gasten online
Registreer en profiteer!
 

Tips: zo word je als zzp'er beter vindbaar in Google

Een website die bij jouw bedrijf past is van belang voor het binnenhalen van nieuwe klanten. Maar jouw site moet natuurlijk wel goed gevonden worden. In dit artikel krijg je een aantal tips waarmee je zelf jouw online vindbaarheid kunt vergroten. Zo word je beter gevonden op Google als zzp'er! Als bedrijf kun je niet zonder website: het is jouw visitekaartje en geeft een eerste indruk van wie je bent en wat je doet. Aan de hand van deze tips maak je jouw website SEO-proof.

Checklist: word beter vindbaar in Google!

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel: zoekmachineoptimalisatie. Je gebruikt een aantal middelen waardoor je beter gevonden wordt dan jouw concurrenten. Welke middelen je daarvoor inzet, lees je hieronder.

Tip 1: goede, leesbare teksten

Het begint allemaal bij een goede tekst. Kijk kritisch naar de teksten die jij op jouw website plaatst. Google indexeert jouw website aan de hand van onder andere jouw teksten. Het is erg belangrijk dat jouw teksten pakkend maar ook grammaticaal correct zijn. In jouw teksten leg je per pagina uit wat er te vinden is en verwerk je je belangrijkste trefwoorden. Zorg voor niet te korte en niet te lange teksten: men bezoekt sites vaak vluchtig en zit niet te wachten op een boek.

TIP Kom je er niet uit? Vraag dan een specialist, zoals een tekstschrijver uit jouw regio.

Tip 2: trefwoorden, opsommingen en goede tussenkoppen

Ook heel belangrijk is het gebruik van de juiste trefwoorden: wat doe je, wie ben je en waar zit je? Probeer ook gebruik te maken van synoniemen. Maak een mindmap (of ‘informatieboom’) met alle woorden die bij jouw bedrijf passen en probeer deze eens in je teksten te verwerken. Let er wel op dat je niet teveel trefwoorden gebruikt; hiermee straft Google je door je lager in de zoekresultaten te zetten. Ook is het gebruik van opsommingen en tussenkoppen heel belangrijk. Probeer in ieder geval in je titels en tussenkoppen jouw trefwoorden te zetten.

Tip 3: een goed gestructureerde site

Een website waarop veel pagina’s het niet doen (error 404), er niet wordt gelinkt of waar geen logische structuur in zit, zorgt ervoor dat je lager in de resultaten terecht komt. Hoe meer fouten (zoals codes die niet werken, afbeeldingen die niet willen laden of errors), hoe lager je in Google komt. Zorg dus voor een website met genoeg, maar niet teveel pagina’s en houd regelmatig in de gaten of de linkjes nog werken.

Tip 4: blijf actueel

Zorg ervoor dat jouw site regelmatig wordt geüpdatet met nieuwe content. Plaats regelmatig een blog, nieuwsartikel of kennisartikel. Werk bepaalde pagina’s bij of plaats nieuwe foto’s: zo ziet Google dat je jouw site onderhoudt en word je gezien als relevant voor bezoekers en zoekmachinegebruikers.

Tip 5: gebruik social media actief!

Het gebruik van social media zorgt ervoor dat je hoger wordt geïndexeerd. Althans: als je het actief bijhoudt en je redelijk wat volgers of likes hebt. Hierdoor ziet Google dat je wordt gewaardeerd door anderen en vindt de zoekmachine jou dus relevanter dan concurrenten die geen social media gebruiken. Een LinkedIn-, Facebook- en Twitterpagina kan veel goeds voor je doen – indien je het dus wel regelmatig bijhoudt en het aantal volgers zich uitbreidt.

Tip 6: stimuleer linkbuilding

Linkbuilding wil zeggen dat andere sites naar jouw website linken. Dit geeft jouw website een hogere waarde, vindt Google. Hoe meer linkjes er naar jouw website toe leiden, hoe beter je wordt geïndexeerd. Je kunt dit doen door tevreden klanten bijvoorbeeld te vragen een linkje naar jouw website te plaatsen of door te reageren op bijvoorbeeld artikelen of forums waarin je linkt naar jouw site.

Tip 7: maak gebruik van Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een manier om jouw bedrijf te profileren op Google. Als je dit invult, kom je namelijk bovenaan de organische zoekresultaten in Google te staan.

In dit kennisartikel leggen we je alles uit over Google Mijn Bedrijf.

TIP Download onderstaande gratis whitepaper en zorg voor betere vindbaarheid!

Downloads

Whitepaper 

SEO, AdWords en Google Analytics

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.