gasten online
Registreer en profiteer!
 

Wat kan ik als zzp'er met Google+ ?

Maak jij als zzp'er al gebruik van Google+? Wil je weten wat je allemaal kunt met Google Plus? In dit artikel krijg je handige tips voor het instellen van jouw account.

Google Plus voor jouw bedrijf gebruiken

Google+ is dood? Anno 2017 wordt dat vaak gedacht. Toch is dat niet helemaal waar. Google+ kan jouw bedrijf namelijk een zetje geven op het gebied van online vindbaarheid. Hoe? Dat lees je hieronder.

Wat is Google+?

Google+ is het antwoord van Google op het succes van Facebook en Twitter. Met Google+ lanceerde Google een nieuw sociaal netwerk dat je als zzp'er uitstekend kunt inzetten voor jouw bedrijf en netwerk. Als jij een account aanmaakt, maak je een pagina voor je bedrijf aan. Je kiest een categorie, net zoals je dat bij Facebook doet. Je kunt kiezen voor een pagina voor een lokaal bedrijf maar ook aan een pagina voor een product of merk, organisatie of een ander soort pagina. 

LET OP Het is belangrijk dat jij alle informatie invult: de URL van je website, de branche waarin je werkzaam bent en op welk publiek jij je richt. 

Afbeeldingen en video's

Voeg afbeeldingen zoals je logo in en zet er informatie op over jouw bedrijf. Denk aan contactinformatie en een korte introductie over je bedrijf. In de 'scrapbook', dat zijn de foto's bovenaan je pagina, kun je foto's toevoegen. Ook video's kun je overigens uploaden. Google+ is met name erg gewild onder bijvoorbeeld fotografen wegens de mogelijkheid om veel visuele content toe te voegen. 

SEO

Google+ heeft ook een positieve invloed op de online vindbaarheid van jouw bedrijf. In combinatie met Google Mijn Bedrijf (lees daar hier meer over) zet je je bedrijf dus beter op de kaart.

Status

Je kunt op Google+ zelf steeds statusupdates geven, waardoor men op de hoogte is van de ontwikkelingen in jouw bedrijf. Google+ geeft je ook de mogelijkheid om evenementen toe te voegen.

Kringen maken

Maak kringen, of 'circles', van (groepen) personen die je interessant vindt. Zo kun je bijvoorbeeld een kring aanmaken voor mensen uit jouw zzp netwerk en ook kiezen welke informatie of update je met welke kring wilt delen. Men kan jouw pagina beoordelen met een +1, wat overeenkomt met een soort 'like' op Facebook. Dit is heel erg handig voor ook bijvoorbeeld Google AdWords en Google Mijn Bedrijf: iedereen kan namelijk zien dat je gewaardeerd wordt. Als je Googelt op een bedrijf, vind je rechts in het blok namelijk ook recensies via social media, zoals Facebook én Google+.

Lees ook wat je als zzp'er kunt met LinkedIn en Twitter.

Downloads

Whitepaper 

Een succesvolle bedrijfspagina op Facebook

E-book 

LinkedIn

Whitepaper 

Jouw eigen website (laten) maken

Stappenplan 

Het schrijven van een social media marketingplan

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.