gasten online
Registreer en profiteer!
 

Keuzeschema rechtsvormen bij samenwerken

Je hebt een partner op het oog maar hoe moet je nu verder? Is een contract voldoende, kies je voor een vof of maatschap, of voor een bv of coöperatie? Dit hangt onder meer af van het risico op aansprakelijkheid. Hieronder vind je een keuzeschema die je verder helpt!

De Ondernemerscoöperatie heeft een handig schema gemaakt dat je snel langs alle mogelijkheden leidt.

Advies

Zit je nog te twijfelen over de juiste vorm? Neem dan contact op met een ervaren adviseur. Als je over een coöperatie nadenkt, bedenk dan dat deze vorm misschien wel goed kan passen bij jullie samenwerking, maar dat deze nog niet zo bekend is. Een gemiddelde notaris richt één coöperatie per jaar op, tegen zo'n 50 bv's. Ook niet alle juristen zijn bekend met het maatschapsrecht. Vraag altijd hoeveel ervaring je dienstverlener heeft met jouw specifieke vorm.

Gratis gids samenwerkingen die werken!

Om je nog beter voor te bereiden op een samenwerking schreef Alfred Griffioen van de Ondernemerscoöperatie een handige gids. Je kunt dit handboek onderaan dit artikel gratis downloaden.

Wil je meer weten over samenwerken als zzp'er?

Downloads

Handboek 

Samenwerkingen die werken

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.