gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Arbeidsongeschikt: en dan?

Jouw bedrijf kan eigenlijk geen dag zonder jou. Maar stel nu dat je door een ernstige ziekte of een ongeval langere tijd niet kan werken. Red jij dat financieel? Wat is de impact op je bedrijfscontinuïteit? Heb jij iets geregeld of lijkt je dat niet nodig? Een goede keuze daarin is pas mogelijk als je weet wat het voor jou en je bedrijf betekent als je arbeidsongeschikt raakt.

De gevolgen van arbeidsongeschiktheid

Voor je bedrijf heeft het natuurlijk een flinke impact als je langere tijd niet beschikbaar bent. Wachten je klanten op jou, of gaan ze naar de concurrent? Terwijl je ziek bent, droogt je inkomstenbron op. Dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor je privésituatie. Hoe groot die gevolgen zijn, is voor iedere ondernemer anders. De ene ondernemer heeft een mooie reserve opgebouwd, een ander heeft een partner die voldoende verdient om het samen te redden. Maar er zijn ook ondernemers die hun gezin niet meer kunnen onderhouden als hun inkomen wegvalt. Hoe is dat bij jou? Hoe staat je bedrijf ervoor als je weer hersteld bent? Heb je daar inzicht in?

Zo voorkom je arbeidsongeschiktheid

Als ondernemer kun je zelf veel doen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Een paar tips:

1. Volg veiligheidsvoorschriften op
Meestal controleert de arbeidsinspectie of je de veiligheidsvoorschriften naleeft. Neem echter op het gebied van veiligheid ook vooral zelf je verantwoordelijkheid: een ongeluk is nog erger dan een boete.

2. Houd je aandacht bij het verkeer
Te hard rijden om op tijd te komen bij je klant, bellen achter het stuur en even snel je berichten checken op je telefoon; een kleine overtreding maak je al snel. Maar gaat het mis, dan zijn de gevolgen vaak groot.

3. Voorkom een burn-out
Te veel stress kan leiden tot een burn-out. Wist je dat burn-outs vaak optreden als de stress afneemt? En dat de oorzaak van stress meestal niet de inhoud van het werk is, maar alles wat er bij het ondernemerschap komt kijken? Daarom biedt Het Ondernemerscollectief de verzekeringshelpdesk, waar je van een deskundig team antwoord krijgt op vragen over de zakelijke kant van jouw onderneming en advies over het omgaan met stress.

Denk nu al na over oplossingen voor je bedrijf

Welke oplossingen zijn er als je inkomstenbron langzaam opdroogt? Daar kun je nu al bij stilstaan. Je kunt bijvoorbeeld afspraken maken met vakbroeders in je netwerk, zodat zij tijdelijk opdrachten van je overnemen. Daarmee los je jouw inkomstenprobleem niet op, maar je helpt wel je klant vooruit. Zo hoef je na je herstel je klantenkring niet opnieuw op te bouwen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen in alle soorten en maten

Of je voor een verzekering kiest en welke dan voor jou het meest geschikt is, bepaal je natuurlijk zelf. De premie hangt af van het type dekking, de gekozen eigenrisicoperiode, je beroep, leeftijd en het inkomen dat je wilt verzekeren. Vraag je adviseur om een uitgebreid advies. En informeer ook naar de hulp die je krijgt van je verzekeraar als je arbeidsongeschikt raakt.

 

Downloads

E-book 

Een eigen bedrijf, ken je risico's

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

Boekhoudpakket vergelijken?

Op zoek naar een geschikt boekhoudpakket als zzp'er? Vergelijk hier diverse pakketten!

boekhoudpakketten vergelijken

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.