gasten online
Registreer en profiteer!
 

Hoe bepaal ik mijn bedrijfsnaam als zzp'er?

De bedrijfsnaam stáát voor jouw onderneming, denk hier dus goed over na. De naam moet passen bij de producten en/of diensten die jij aanbiedt. Ga niet voor de grappige slimmigheid maar neem jezelf en jouw bedrijfsnaam serieus. In dit kennisartikel geven wij je een aantal tips voor het bedenken van een goede bedrijfsnaam.

Kies jouw ideale bedrijfsnaam!

Als je eenmaal een naam en klantenbestand hebt opgebouwd kun je niet zo snel meer van naam veranderen. Je kunt ook kiezen voor jouw bedrijfstak in combinatie met jouw achternaam. Zoals ‘Timmerbedrijf Jansen’. Twijfel je over je bedrijfsnaam? Laat je dan goed informeren over de voor- en nadelen door een reclamebureau.

Wat past bij jou en wat je wil uitstralen?

Bedenk goed wie je bent, wat bij jou(w bedrijf) past en wat je uit wil stralen. Ga je voor duidelijk en formeel - of creatief en grappig? Bedenk ook goed dat men jou ook goed moet kunnen vinden: een bedrijfsnaam met een aparte spelling is natuurlijk moeilijk te vinden. Een goede bedrijfsnaam maakt direct duidelijk wat jij doet en te bieden hebt - én is goed te onthouden. 

Je kunt er ook voor kiezen om het product of de dienst die je aanbiedt in je bedrijfsnaam te verwerken - maar wat als jij je aanbod uitbreidt? Verander je dan ook jouw bedrijfsnaam? 

Wat past bij jouw doelgroep?

Aan wie lever jij jouw product of dienst? Bedenk of de bedrijfsnaam die jij in gedachten hebt, jouw ideale klant aanspreekt.

Nederlands of internationaal?

Er zit nogal een verschil in of je jouw producten of diensten alleen in jouw regio, Nederland of bijvoorbeeld online aanbiedt. Als jij een webshop opent en van plan bent ook internationaal te gaan leveren, moet jouw naam ook jouw buitenlandse klanten aanspreken. 

Controleer

Als je een keuze gemaakt hebt, controleer dan eerst of er niet al andere bedrijven bestaan met dezelfde naam. Dat kun je doen via de Kamer van Koophandel.

TIP Veel (startende) ondernemers gaan er ten onrechte vanuit dat hun naam voldoende is beschermd met een handelsnaamregistratie bij de KvK. Een handelsnaamregistratie is echter niet bedoeld om de naam van je product of dienst of jouw logo te beschermen. Een merkregistratie doet dit wel.

Downloads

Whitepaper 

Zo richt je je marketing in

Checklist 

Start een merk, start sterk

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

Boekhoudpakket vergelijken?

Op zoek naar een geschikt boekhoudpakket als zzp'er? Vergelijk hier diverse pakketten!

boekhoudpakketten vergelijken

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord