gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Tips en voorbeelden voor jouw visitekaartjes

Je eigen visitekaartjes zijn tastbaar en geven je zaak echt vorm. Maar waar moet je nu op letten bij het ontwerpen en bestellen van jouw visitekaartjes? In dit kennisartikel geven we je een aantal handige tips waarmee je jouw visitekaartjes voor je laat werken en vind je voorbeelden om geïnspireerd te raken voor jouw ontwerp!

 

Een visitekaartje is het eerste tastbare bewijs dat jouw business, jouw idee bestaat. En tegelijkertijd is het gewoon een stukje stevig papier met je naam en je belangrijkste contactgegevens gedrukt. Dat is althans wat veel van jouw concurrenten denken. Lees hoe je met een beetje aandacht jouw visitekaartjes mooier maakt.

Maak het persoonlijk

Zelfs in de kleinste oplage krijg je nog een stuk of vijftig visitekaartjes thuisgestuurd bij de meeste drukkers. Hoe maak je die uniek? Door wat ruimte vrij te houden voor een persoonlijke touch. Laat wat witruimte vrij om bijvoorbeeld na iedere kennismaking een persoonlijke groet neer te pennen. Zo creëer je een persoonlijke herinnering.

Gebruik visitekaartjes als les- of spaarkaart

Wanneer je toch al een visitekaartje laat maken om je naam achter te laten, kun je net zo goed iets nuttigs doen met dat kaartje. Pianoleraren of kappers maken er bijvoorbeeld lessen- of afsprakenkaartjes mee. En winkeliers die hun klanten willen veranderen in terugkerende klanten maken er bijvoorbeeld stempelkaartjes mee.

Je visitekaartje als spaarkaart

Je visitekaartje als stempelkaart

Visitekaartjes als bedankkaartjes

Doorgaans geef je een visitekaartje af bij een eerste kennismaking, nog vóór je zaken met elkaar doet. Maar ook als je al kennisgemaakt hebt, kan een visitekaartje van pas komen. Bijvoorbeeld als bedankkaartje bij een bestelling van je webshop of als garantiebewijs van iets kostbaars dat een klant in je winkel gekocht heeft.

Laat zien wie je bent

Hoe jij je visitekaartje ook inzet, het is altijd belangrijk dat het precies representeert wie jij bent. Natuurlijk is het de ultieme drager van je huisstijl. Maar je kan er meer mee vertellen. Zo gebruiken muziekdistributeurs The Afterguyz hun visitekaartje om de missie van hun bedrijf te verspreiden.

Tip: je kunt jouw missie ook op je visitekaartje zetten.

Zet een call-to-action op je visitekaartje

Je visitekaartje doet natuurlijk dienst als naamdrager, als eerste stap van je reputatie. Maar wanneer je hem eenmaal afgegeven hebt, is het maar afwachten of de ontvanger er wat mee doet. Dat merk je pas wanneer hij of zij contact met je opneemt via de gegevens op dat kaartje. Maak die drempel om iets te doen met je kaartje lager door een call-to-action aan je visitekaartje toe te voegen. Bedenk een call-to-action waarmee je de ontvanger op een laagdrempelige manier activeert en je meet direct het effect van je visitekaartjes. In dit geval is dat gebeurd met iets heel eenvoudigs: een kortingscode!

Een kortingscode zorgt voor meer interactie

Kies het juiste materiaal

Als mensen iets ontastbaars willen duidelijk maken, wrijven ze vaak met duim en wijsvinger over elkaar. Met een visitekaartje maak je dat ‘je ne sais quoi’ juist enorm tastbaar. Want ook dat visitekaartje houd je tussen duim en wijsvinger. En wat je dan voelt, dat definieert voor een deel wat je wil vertellen. Kies daarom zorgvuldig het materiaal dat precies uitstraalt wat je wilt uitstralen. Dit zijn de belangrijkste zaken om rekening mee te houden:

Het juiste papier

Er is zoveel meer papier dan alleen het hagelwit dat uit je printer rolt. Voor visitekaartjes is het belangrijk dat het in ieder geval stevig aanvoelt. Houtvrij mat is er voor een chique en tijdloze uitstraling en houtvrij natuurkarton is een erg wit materiaal waarop al je kleuren goed uitkomen. Biotop Naturel is de logische keuze die graag duurzaamheid wil uitstralen en Ice Silver Metallic is er voor wie zelfs zijn visitekaartje wil laten sprankelen. Je kunt nog robuuster te werk gaan door voor houtvrij dubbelzijdig sulfaatkarton te kiezen. Flinke portemonnee die daar een kreukel in krijgt.

Of toch pvc?

In een portemonnee zit meer plastic dan geld. Bankpas, creditcard, verzekeringen, sportschoolpasjes… Al die pasjes vertegenwoordigen zeker een waarde. Laat daarom je doelgroep jouw naam ook associëren met waarde en laat je visitekaartje op een pvc-pasje drukken. Een opvallende manier om te zorgen dat je relaties jou niet snel meer vergeten.

Visitekaartje met gekleurde kern

Je kunt ook kiezen voor een zogeheten triple layer visitekaartje. Dat is een visitekaartje dat uit drie lagen bestaat: twee ‘normale’ visitekaartjes met een gekleurde kern ertussen. Dit maakt je visitekaartje een stuk opvallender!

Gebruik triple layer kaartjes om op te vallen

Aan de slag met het ontwerp

Je materiaal kan nog zo mooi zijn, als er niets op staat heeft niemand er wat aan. Het ontwerp van je visitekaartje kun je aan een professional overlaten die moeiteloos een perfect visitekaartje in elkaar zet. Of misschien ben je zelf wel handig met Photoshop, Illustrator en/of InDesign en heb jij al een topontwerp in je hoofd. Ben je niet zo’n pro en wil je toch zelf aan de slag met je visitekaartje? In dit blog vind je gratis alternatieven voor de programma’s van Adobe. Nog simpeler is het om met een online editor binnen een paar klikken je eigen visitekaartje in elkaar te zetten.

Het visitekaartje is een belangrijke drager van je huisstijl. Met een kleine moeite maak je er al snel iets moois en onderscheidends van.

Gratis downloads

Wil je je zichtbaarheid nóg verder vergroten? Download dan onderstaande whitepapers: 'Win de strijd om aandacht met direct mailings' en 'Doelgroep opbouwen op basis van (organic) content op Facebook'!

 

Downloads

Whitepaper 

Doelgroep opbouwen op Facebook

Whitepaper 

Win de strijd om aandacht met direct mailings

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.