gasten online
Registreer en profiteer!
 

Het voordeel van social mediadashboards

Het aantal verschillende social media breidt steeds meer uit. Hierdoor kost het beheren van jouw berichten op social media meer tijd en is het soms lastig het overzicht te bewaren. Een speciaal beheerprogramma biedt uitkomst!

Speciale programma’s bieden hulp bij het beheren van jouw social media-accounts. Vooral voor zzp’ers en kleine ondernemers bieden deze zogenoemde dashboards uitkomst. In plaats van telkens op verschillende websites in te loggen, staat alle informatie op één plek en beheer je jouw accounts dus ook vanuit één account. Met de meeste van deze systemen kun je:

  • Meerdere social media, zoals Facebook en Twitter, koppelen
  • Berichten (door)plaatsen
  • Berichten inplannen voor automatische plaatsing op een later tijdstip
  • Jouw aanwezigheid op social media monitoren

De exacte mogelijkheden verschillen per dashboard. Zo ondersteunen sommige dashboards niet alle social media of zijn de monitormogelijkheden beperkt. Welk systeem het beste is, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. En ook van jouw budget, want de meeste systemen hanteren een abonnementsvorm. Een aantal jaar was Tweetdeck een veelgebruikt, gratis systeem. Helaas biedt dit systeem nu alleen nog maar de mogelijkheid Twitter-accounts te beheren. Gelukkig zijn de meeste betaalde systemen wel eerst gratis uit te proberen. Hieronder bespreken we een aantal handige systemen.

1. Hootsuite

Het meest gebruikte social mediamanagement dashboard is Hootsuite. Het is ook gelijk één van de uitgebreidste systemen. Alle bekende netwerken, zoals Facebook, Twitter, Instagram, Google+, LinkedIn en FourSquare, werken op Hootsuite. Het programma biedt veel mogelijkheden. Naast het beheren van dashboards, zijn er ook veel extra’s zoals het beheren van contacten. De vele mogelijkheden van Hootsuite zijn ook gelijk een valkuil. Het programma is niet heel overzichtelijk en het kost wat tijd om de werking goed onder de knie te krijgen. Voor particulieren is er een gratis variant van het programma, waaraan maximaal drie social media-accounts gekoppeld kunnen worden. Voor zzp’ers en (kleine) bedrijven is er de Pro-versie waaraan maximaal 50 accounts gekoppeld kunnen worden.

2. Sprout Social

Sprout Social biedt net als Hootsuite veel mogelijkheden. Met dit dashboard beheer je jouw social media-accounts, plan en plaats je berichten, monitor en houd je zicht op statistieken. Bij Sprout Social komen alle berichten van verschillende social media in één inbox, waardoor je niet hoeft te switchen tussen verschillende tabbladen. Ook dit systeem vergt enige tijd om goed in de vingers te krijgen. Sprout Social is een stuk duurder dan de andere drie social mediamanagement dashboards. Afhankelijk van welk abonnement je kiest, betaal je tientallen euro’s per maand.

3. Buffer

Buffer is vooral handig voor het inplannen van berichten. Met behulp van het systeem zet je gemakkelijk voor de hele week berichten klaar, die op het gewenste tijdstip worden geplaatst. Buffer kan berichten plaatsen op Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ en Pinterest; de verdere mogelijkheden van het systeem zijn beperkt. Zo heeft Buffer geen monitor mogelijkheid en zijn de analysemogelijkheden beperkt. Daarentegen is het dashboard wel heel overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Ook dit dashboard biedt een beperkte gratis variant voor particulieren. Bedrijven betalen een maandelijks bedrag, de hoogte hangt af van jouw wensen.

Meer interessante artikelen:

Gratis downloads?

Wil jij meer handige whitepapers downloaden? Bezoek dan deze pagina met tientallen gratis downloads.

Downloads

E-book 

LinkedIn

Whitepaper 

Een succesvolle bedrijfspagina op Facebook

Whitepaper 

SEO, AdWords en Google Analytics

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

Op de hoogte blijven van de gevolgen van het coronavirus als zzp'er?

Bezoek ons dossier

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord