gasten online
Registreer en profiteer!
 

5 marketing tips voor de zzp'er

Nieuwe klanten vinden kan voor jou als kleine ondernemer best lastig zijn. Je hebt weinig tijd en weet misschien niet waar je moet beginnen. Deze 5 marketing tips helpen je om jouw bedrijf verder te ontwikkelen en nieuwe klanten aan te trekken. Bovendien zijn onze tips makkelijk en snel toepasbaar, zodat je er vandaag nog mee aan de slag kan.

Zoek (nog) beter binnen je eigen netwerk

Binnen je eigen netwerk kun je vaak de beste klanten vinden. Doordat je ze al kent, zullen ze makkelijker klant bij je worden. Daarnaast mag je bij deze klanten over het algemeen meer fouten maken zonder dat ze bij je weggaan, al wil je het liefst natuurlijk geen fouten maken bij je kennissen.

Zo kan je aan jouw huidige klanten vragen, die hartstikke blij zijn met jouw verdiensten, of zij mogelijk ook bedrijven kennen waar je mee zou kunnen werken. Op die manier hoef je zelf geen acquisitie te doen, maar helpen jouw klanten met het vertellen van jouw verhaal.

Ga naar (lokale) evenementen

Zoals bij de eerste tip al duidelijk werd  is een groot en sterk netwerk erg belangrijk. Door naar relevante evenementen te gaan leer je potentiële klanten kennen, die je óf direct klant kan maken óf kan toevoegen aan je netwerk (welke later klanten worden). Vergeet overigens niet een visitekaartje te vragen van de mensen die je leert kennen, en deel ook jouw visitekaartje uit.

Zorg ervoor dat je bedrijfspand eruit springt

Heb je jouw eigen bedrijfspand? Dan is dat een ideaal middel om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Vaak lopen er dagelijks duizenden mensen langs, dus je hebt duizenden kansen op nieuwe klanten. Gebruik bijvoorbeeld spandoeken en vlaggen met jouw bedrukking om jouw bedrijfspand in het straatbeeld op te laten vallen.

Gebruik social media

Via social media kun je eenvoudig jouw doelgroep bereiken. Zorg ervoor dat je leuke berichten plaatst die verband houden met jouw bedrijf. Je kunt je netwerk uit tip 1 vragen om jouw bereik te vergroten. Als tien van jouw vrienden een bericht delen, dan heb je vaak een bereik van duizenden personen. Groot voordeel van social media is dat het gratis op te zetten is. Een nadeel is dat het veel tijd kost om bij te houden.

Daarnaast ben je zelf natuurlijk trots op je werk. Een sociaal medium als LinkedIn leent zich er enorm voor om een foto te plaatsen waarin je jouw klant tagt en je je volgers meeneemt in de opdracht. Waarom werken jullie met elkaar samen? Wat zijn de eerste resultaten, kan je er een foto van maken? Laat een quote achter van je klant waarom ze graag met je samenwerken en roep mensen op om te reageren. 

Benader jouw lokale doelgroep

80% van de kleine bedrijven hebben een lokale doelgroep. Wanneer je weet dat jouw doelgroep zich in een klein geografisch gebied bevindt, dan maakt dat de marketing een stuk makkelijker en goedkoper. Je hoeft namelijk niet de personen te benaderen die niet binnen dat gebied vallen. Zo hou je dus tijd over voor de lokale doelgroep die er wel toe doet. Wanneer je weet waar de doelgroep woont, dan is een huis-aan-huis mailing erg effectief. Veel ondernemers denken dat dit duur is, maar dit valt hartstikke mee. Voor €33 euro heb je namelijk al 2.500 A5 flyers om in de komende weekenden deur aan deur te verspreiden.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Bovenstaande tips zijn slechts het topje van de ijsberg. Er zijn legio mogelijkheden om meer nieuwe klanten binnen te halen en jouw bedrijf te laten groeien. Ga met deze tips aan de slag en wees vooral creatief!

 

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

Op de hoogte blijven van de gevolgen van het coronavirus als zzp'er?

Bezoek ons dossier

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord