gasten online
Registreer en profiteer!
 

Hoe hoog is de vergoeding van incassokosten?

Als zzp’er kun je te maken hebben met een opdrachtgever of klant die niet op tijd betaalt. Je kunt je opdrachtgever of klant dan incassokosten in rekening brengen. Als je zaken doet met particuliere klanten dan geldt de Wet normering buitengerechtelijke incassokosten (WIK). Met zakelijke klanten kun je andere afspraken maken over incassokosten. Bijvoorbeeld in je Algemene Voorwaarden of overeenkomsten. Als je geen afspraken maakt over incassokosten, dan geldt de WIK ook voor zakelijke klanten.

In de WIK is opgenomen dat je een vast percentage van het verschuldigde bedrag aan incassokosten mag berekenen. Bij een particuliere klant kun je dus niet zelf de hoogte van de incassokosten bepalen.

Overeenkomsten

De WIK, die sinds 1 juli 2012 geldt, is bedoeld voor geldvorderingen waarvan de hoogte van het bedrag in een overeenkomst is vastgelegd – of is af te leiden. Denk aan een niet betaalde factuur van jou als zzp’er voor de opdracht die je voor jouw opdrachtgever hebt gedaan. Het is dus wel van belang dat de afspraken van je opdracht in een overeenkomst zijn vastgesteld.

Hoe hoog is de vergoeding?

In de WIK wordt een minimum bedrag van € 40,- en een maximum van € 6775,- aangehouden. Hoe hoger de vordering, hoe lager het percentage incassokosten van het factuurbedrag wordt.

TIP!

Wil je advies of hulp als je jouw factuur niet betaald krijgt? Leden van Het Ondernemerscollectief profiteren van een gratis incassoservice bij Cannock, onderdeel van DAS, op basis van no cure no pay. Lees hier meer.

Wil jij hulp met het incasseren van jouw vordering?

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Woonplaats
Telefoonnummer
Jouw vraag of opmerking

 
 

Boekhoudpakket vergelijken?

Op zoek naar een geschikt boekhoudpakket als zzp'er? Vergelijk hier diverse pakketten!

boekhoudpakketten vergelijken

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord