gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Hoe krijg ik een zakelijke lening als zzp'er zonder jaarcijfers?

Tijdens je zoektocht naar een zakelijke lening zonder jaarcijfers kom je er als zzp'er vaak achter dat je bij traditionele vormen van financiering, zoals bij een bank, niet verder komt. Dankzij de andere voorwaarden kan het in dat geval interessant zijn om te kijken naar alternatieve vormen van financiering, zoals factoring.

Traditionele financiering

Bij een traditionele vorm van financiering vraagt de verstrekker veel zekerheden. Denk hierbij aan:

  • Jaarcijfers
  • Een minimale omzeteis
  • Uitgebreide rapportages zoals een bedrijfsplan

Als startende ondernemer kan je niet altijd aan deze vereisten voldoen. Simpelweg, omdat je bedrijf nog niet lang genoeg bestaat om jaarcijfers te vormen. Toch heb je wel de financiële middelen nodig om de start van je onderneming te financieren.

Alternatieve financiering

Er zijn veel verschillende vormen van alternatieve financiering te vinden. Ieder heeft zijn eigen voorwaarden. Dat wilt zeggen dat niet iedere vorm van alternatieve financiering voor jou geschikt is op het moment dat je geen jaarcijfers tot je beschikking hebt.

Factoring

Factoring is een alternatieve financiering waarbij niet altijd jaarcijfers aangeleverd hoeven te worden. In de regel heb je twee verschillende vormen van factoring, namelijk traditionele factoring en american factoring.

Traditionele factoring

Traditionele factoring is een vorm van factoring waarbij de gehele omzet van een bedrijf wordt voorgefinancierd door een factoringbedrijf. Je begrijpt dat hiervoor zekerheden nodig zijn. Bij traditionele factoring kan je erop rekenen dat er jaarcijfers opgevraagd worden.

American Factoring

Bij american factoring bepaal je als klant zelf welke factuur of facturen je laat voorfinancieren door het factoringbedrijf. De voorwaarden zijn flexibeler dan bij traditionele factoring. Bij american factoring is de kredietwaardigheid van je debiteur bijvoorbeeld belangrijk dan jouw eigen kredietwaardigheid. Het is immers de debiteuren die het factoringbedrijf uiteindelijk betaald. Dit betekent dat je in veel gevallen voor american factoring geen jaarcijfers hoeft aan te leveren.

Zakelijke lening zonder jaarcijfers

FreelanceFactoring biedt american factoring aan en kan in de regel een financiering aanbieden zonder hiervoor inzicht te hebben in de jaarcijfers van je onderneming. Dit maakt deze vorm van financiering ook erg geschikt voor startende ondernemers. Meer weten? Bij FreelanceFactoring helpen ze je graag verder.

Tip Alles over factoring en wat dit voor jou als zzp'er kan betekenen, lees je in de gratis whitepaper die je hieronder kunt downloaden. 

Downloads

Whitepaper 

Laat je bedrijf groeien met hulp van factoring

Bekijk alle downloads

 
 

ZZP Aftrekpostenscan

Check mogelijke aftrekposten en toelages over 2020

Start gratis de ZZP Aftrekpostenscan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord