gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Een creditcard aanvragen als zzp'er

Kun je als zzp'er een creditcard aanvragen? En kies je dan voor een privé of zakelijke creditcard? In dit kennisartikel lees je over de mogelijkheden.

Veel mensen hebben een creditcard, privé of zakelijk. Je kunt er (online) aankopen mee doen, zoals bedrijfsmiddelen, maar ook zakenreizen of tankbeurten mee betalen. Een voordeel van een creditcard is dat het een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel is. Ook is het handig dat je er in de meeste gevallen een aankoopverzekering bij krijgt. Met bijvoorbeeld de zakelijke creditcard van Knab zijn bijna al je aankopen tot 180 dagen verzekerd.

Maar hoe zit het als je als zzp'er een creditcard wil aanvragen? Kun je dat het beste zakelijk of privé doen?

Creditcard als zzp'er: privé of zakelijk?

In principe maakt het niet zoveel uit of je een privé of zakelijke creditcard aanvraagt. Wel is het zo dat je met een zakelijke creditcard gemakkelijker overzicht hebt op je privé en zakelijke uitgaven. Dit scheelt in het bijhouden van je boekhouding. Ook kun je vaak je creditcard koppelen aan je zakelijke rekening, waardoor je eens in de maand een afschrift krijgt. Vanuit dat oogpunt is het handiger om een zakelijke creditcard te kiezen.

LET OP Er zijn niet alleen maar voordelen aan een creditcard. Je hebt onder andere te maken met jaarlijkse kosten. Let er ook op dat voor een zakelijke creditcard vaak andere voorwaarden gelden dan voor een privé creditcard. Zo is het meestal niet mogelijk om gespreid te betalen en liggen de jaarlijkse kosten iets hoger dan een privé creditcard.

LET OP Als jij als zzp'er een negatieve BKR-toetsing hebt, kun je geen zakelijke creditcard aanvragen. Wel kun je dan een privé creditcard aanvragen. 

Natuurlijk kun je ook zakelijke aankopen met je privé creditcard doen, maar dan is het wel noodzakelijk voor je boekhouding om je privé en zakelijke uitgaven bij te houden.

Op de site van Knab lees je meer over het verschil tussen een privé en een zakelijke creditcard en het voordeel van het koppelen van een zakelijke rekening aan een creditcard.

De voor- en nadelen van een creditcard als zzp'er

Wil je weten wat de voor- en nadelen zijn van een creditcard? We zetten het hieronder voor je op een rijt.

Voordelen zakelijke creditcard

  • Je kunt je zakelijke en privé uitgaven beter van elkaar scheiden
  • Het is een wereldwijd betaalmiddel
  • Je bent vaak verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal
  • Geen BKR-registratie

Nadelen zakelijke creditcard

  • Het is vaak duurder dan een privé creditcard
  • Je betaalt meer rente dan bij een 'normaal' zakelijk krediet
  • Je hebt minder keuze uit aanbieders dan privé creditcards
  • Je moet voor veel creditcards minimaal 2 jaar ingeschreven staan bij de KVK.

Nu je dit kennisartikel hebt gelezen, weet je beter of een creditcard bij jou past als zzp'er. Heb je vragen over dit artikel? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

ZZP Aftrekpostenscan

Check mogelijke aftrekposten en toelages over 2020

Start gratis de ZZP Aftrekpostenscan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord