gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Wat is het minimum uurtarief voor een zzp'er?

Nu het kabinet Rutte III zijn plannen heeft aangekondigd voor het nieuwe jaar, veranderen er een aantal dingen voor zowel zzp’ers als opdrachtgevers. Zo wordt er een minimum uurtarief geïntroduceerd. Voldoe je daar niet aan, dan ben je geen zelfstandige.

Wat houdt het minimum uurtarief in?

Minimum uurtarief voor zzp'ers?

Het minimum uurtarief wordt dus in het leven geroepen om schijnzelfstandigheid tegen te gaan. Hoewel het minimum uurtarief nog niet bekend is gemaakt, wordt verwacht dat dit tussen € 15 en € 18 per uur zal gaan liggen. Hanteer jij een lager uurtarief, dan is er sprake van een arbeidsovereenkomst.

Opdrachtgeversverklaring

Als je voldoet aan het minimum tarief en met een opdrachtgever in zee wilt gaan, moet jouw opdrachtgever via een webmodule een opdrachtgeversverklaring invullen. Hiermee wordt het duidelijk of je wel echt zelfstandige bent of niet.

Hier lees je meer over de nieuwe opdrachtgeversverklaring.

TIP Wil je op de hoogte blijven van de veranderingen in de wetgeving? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

TIP Meer weten over ondernemen? In het Handboek Ondernemen 2019 van de Belastingdienst vind je praktische informatie over premies, belastingen en bijdragen. Download het gratis handboek hieronder.

Downloads

Handboek 

Ondernemen 2019 Belastingdienst

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.