gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Wat is het minimum uurtarief voor een zzp'er?

De invoering van een minimum uurtarief voor zzp'ers is een van de veranderingen die het kabinet Rutte III voornemens is om door te voeren in het kader van regulering van de arbeidsmarkt. Als zzp'er moet je tenminste dit minimum uurtarief hanteren. Voldoe je daar niet aan, dan ben je geen zelfstandige.

Wat houdt het minimum uurtarief in?

Het minimum uurtarief wordt in het leven geroepen om schijnzelfstandigheid tegen te gaan. De invoering ervan had eigenlijk al in de zomer van 2019 moeten plaatsvinden, maar is toen een jaartje uitgesteld. Vanaf januari 2021 lijkt er echte rgeen ontkomen aan en zullen zzp'ers een minum uurtarief moeten hanteren.

Hoewel de hoogte van dit minimum uurtarief nog niet bekend is gemaakt, is de verwachting dat dit tussen € 15 en € 18 per uur zal gaan liggen. Hanteer jij een lager uurtarief, dan is er sprake van een arbeidsovereenkomst.

Opdrachtgeversverklaring

Als je voldoet aan het minimum tarief en met een opdrachtgever in zee wilt gaan, moet jouw opdrachtgever via een webmodule een opdrachtgeversverklaring invullen. Hiermee wordt het duidelijk of je wel echt zelfstandige bent of niet.

Hier lees je meer over de nieuwe opdrachtgeversverklaring.

Zelfstandigen moeten zich ook gaan verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, maar per wanneer en tegen welke kosten is nog onduidelijk. Het kabinet zegt in de zomer van 2020 met een voorstel te komen.

TIP Wil je op de hoogte blijven van de veranderingen in de wetgeving? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

TIP Meer weten over ondernemen? In het Handboek Ondernemen 2020 van de Belastingdienst vind je praktische informatie over premies, belastingen en bijdragen. Download het gratis handboek hieronder.

Downloads

Handboek 

Ondernemen 2020 Belastingdienst

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

Boekhoudpakket vergelijken?

Op zoek naar een geschikt boekhoudpakket als zzp'er? Vergelijk hier diverse pakketten!

boekhoudpakketten vergelijken

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord