gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Tips voor het versturen van jouw zakelijke pakket

Als zzp'er verstuur je, behalve veel e-mailtjes, ook regelmatig zakelijke post of pakketjes. Hoe zorg je ervoor dat jouw pakketjes goed worden verstuurd? In dit kennisartikel geven we je een aantal tips.

Wat zijn je wensen?

Voor je kiest met welke vervoerder je pakketje verstuurd moet worden, kijk je naar de mogelijkheden. Denk aan de volgende vragen:

  • Wil je jouw pakket aangetekend of verzekerd versturen?
  • Hoe groot en zwaar is jouw pakket?
  • Moet het met spoed verzonden?
  • Gaat het om een adres in Nederland of in het buitenland?
  • Wanneer wil je dat het pakket aankomt? Wordt een pakket ook op zaterdag geleverd?
  • Verwacht je een handtekening voor ontvangst?
  • Wat gebeurt er indien je een pakket verstuurt en de ontvanger is niet aanwezig wanneer het wordt aangeboden? Zijn er kosten verbonden aan een tweede of zelfs derde leverpoging? Hoe en wanneer komt het pakket retour? Zijn daar kosten aan verbonden? Wil je het pakket onderweg kunnen volgen met track en trace?

Er zijn veel vervoerders waar je uit kunt kiezen. Welke de beste is, hangt af van jouw pakket.

Ga je een groot pakket versturen? Dan is het gewicht en de afmeting van jouw pakket belangrijk. Een pakket van 30 kilo is duurder dan een pakket van 10 kilo versturen. Ook hangt het ervan af of je het pakket binnen of buiten Europa verstuurt. De maximale afmeting van een pakket is 100x50x50 centimeter.

Moet je pakket snel bij de ontvanger zijn? Als je een pakket per post verstuurt, is het vaak het goedkoopst – maar heeft vaak wel de langste verzendtijd. Een pakket binnen Europa duurt meestal twee tot tien werkdagen, een pakket buiten Europa kan een paar weken duren om te verzenden. Een pakket versturen met een pakketvervoerder (bijvoorbeeld DPD, DHL, TNT) is sneller.

Bescherm je pakketje

Verstuur je pakketjes naar het buitenland? Zorg dan voor een goede verpakking. Een zogenaamde exportverpakking is een kartonnen doos dat uit meerdere lagen bestaat. Daardoor is het pakket beter beschermd tijdens vervoer. Om er zeker van te zijn dat jouw pakketje tegen een stootje kan, kun je het product ook in noppenfolie, schuimfolie, papier of schuimbuffers verpakken.

Stel, jouw verstuurde pakket raakt onverhoopt beschadigd. Dan kun je mogelijk een schadevergoeding van de vervoerder ontvangen, mits jij er alles aan hebt gedaan om jouw pakketje zo goed mogelijk te beschermen en je jouw pakket verzekerd hebt verstuurd (aangetekende post of verzekerservice bijvoorbeeld). Voorkom dus teleurstellingen en verpak je pakketje goed.

Wat mag je wel en niet versturen?

Behalve brandbare vloeibare en vaste stoffen, kunnen er meer beperkingen zijn aan wat je precies per post mag versturen. Ga je naar het buitenland verzenden? Houd er rekening mee dat er bepaalde lokale wetten en regels kunnen gelden.

Service level

Welke service wil je dat er geldt bij jouw pakket? Per vervoerder kunnen diverse servicevoorwaarden gelden. De hoogste service is vaak de snelste levergarantie. Kies je voor langzamere verzending, dan kies je vaak ook voor een lager servicelevel.

TIP In het kennisartikel ’De btw doorberekenen aan je opdrachtgever’ lees je meer over de btw over verzendkosten.

TIP Wil je meer weten over het importeren van pakketten uit het buitenland? Deze pagina van de Belastingdienst geeft je meer info.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

ZZP Aftrekpostenscan

Check mogelijke aftrekposten en toelages over 2020

Start gratis de ZZP Aftrekpostenscan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord