gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

5 voordelen van een vast telefoonnummer

Waarom zou je als zzp’er kiezen voor een vaste lijn? Iedere ondernemer heeft er zijn eigen redenen voor. In dit artikel lees je een aantal tips waardoor je zelf kunt beslissen of een vaste lijn bij jou en jouw onderneming past.

Betrouwbaarheid en professionaliteit

Een vast telefoonnummer wekt vaak meer vertrouwen op dan een 06-nummer. Als jij naar een bepaald bedrijf zoekt via bijvoorbeeld Google en je vindt er twee: een met een vast telefoonnummer en een die alleen via mobiel te bereiken is, zal je hoogstwaarschijnlijk (wellicht onbewust) voor het bedrijf met een vaste lijn kiezen.

Je houdt privé en zakelijk gescheiden

Je kent het als zzp’er waarschijnlijk wel: je wordt op je mobiel veel geappt of gebeld. Daardoor lopen je privéberichtjes en zakelijke berichten door elkaar heen. Bovendien kan iedereen jou, als je op jouw website alleen een 06-nummer hebt staan, toevoegen op bijvoorbeeld WhatsApp. Door zakelijke contacten van je privéleven te scheiden verhoog je je professionaliteit en breng je voor jezelf ook meer structuur en overzicht aan.

Weekend en vakantie

Ben je een lekker weekendje weg met je gezin – of je hangt languit op een wit strand, word je gebeld. Niet iedereen zit daar op te wachten. Je kunt je telefoon natuurlijk ook uitzetten, maar dan ben je helemaal niet meer bereikbaar. Een vaste lijn kun je doorschakelen of je spreekt een voicemail in.

Groei van jouw bedrijf

Als je van plan bent om jouw bedrijf te laten groeien, is een vast telefoonnummer aan te raden. Als mensen gewend zijn om jouw vaste nummer te bellen, zullen ze dat immers ook in de toekomst doen. Andersom geldt hetzelfde: als mensen je op je mobiele telefoon bellen, zullen ze dat later ook doen. Een ander voordeel is natuurlijk ook dat je een vaste lijn ook op meerdere telefoons kunt instellen.

Hoe?

Er zijn meerdere manieren waarop je een vaste lijn kunt nemen. Je kunt ervoor kiezen een vaste telefoon + telefoonlijn op je werkplek aan te sluiten, maar je kunt ook via veel providers of via bijvoorbeeld Skype een vast nummer regelen. Dan kun je ook via je smartphone bellen met je vaste nummer: als iemand het nummer belt, wordt het automatisch naar je telefoon doorgeschakeld. Dit kun je bij jouw provider navragen.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

Boekhoudpakket vergelijken?

Op zoek naar een geschikt boekhoudpakket als zzp'er? Vergelijk hier diverse pakketten!

boekhoudpakketten vergelijken

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.