Top 5 populairste boekhoudprogramma’s 2024 voor de BTW aangifte voor zzp'ers

Hier vind je de populairste boekhoudsoftware voor zzp’ers van dit moment. Allemaal zeer compleet qua functionaliteit en ideaal om je BTW aangifte snel en eenvoudig te doen. Zo heb je de volledige administratie op één plek.

De meeste aanbieders bieden een gratis proefperiode aan. Ben je net gestart als zzp'er? Dan zijn sommige programma's zelfs volledig gratis in de eerste 12-15 maanden.

Je kunt de programma’s naast elkaar vergelijken via de “Vergelijken” optie.

De populairste boekhoudsoftware voor btw aangifte van 2024

 

De bovenstaande boekhoudpakketten zijn geselecteerd op basis van de volgende criteria: het bedrijfstype waarvoor ze zijn ontwikkeld, (expert) reviews en de mogelijkheden en functies. Belangrijke functies zijn bijvoorbeeld facturen maken en versturen, BTW overzicht, bankkoppeling en mobiele app om bonnetjes te verwerken. In de expert reviews hebben we de opstarttijd, gebruikersgemak en support onder de loep genomen.

Waar moet je rekening mee houden bij de keuze van een boekhoudprogramma?

De boekhouding is niet een klusje waar mensen op zitten te wachten. Met een goed boekhoudprogramma wordt het gelukkig een stuk makkelijker én leuker! Ook is het vaak goedkoper dan wanneer je een boekhouder moet inhuren. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Wat is je bedrijfsvorm?

Niet elk boekhoudprogramma beschikt over dezelfde functionaliteiten en niet ieder boekhoudprogramma zal passen bij jouw onderneming. Het is daarom handig om helder te hebben wat jij belangrijk vindt en zo te kijken welke boekhoudprogramma’s dat aanbieden.

Hoeveel facturen?

Let goed op het aantal facturen dat je wil gaan maken en versturen. Bij een aantal aanbieders heb je namelijk een beperkt aantal facturen die je kunt maken en versturen. Wil je meer facturen maken, dan betaal je iets extra per maand hiervoor.

Welke handige functies voor zzp’ers?

Voor zzp’ers zijn er een aantal handige functies om rekening mee te houden, zoals:

  • bankkoppeling
  • betalingsherinneringen
  • koppeling met de Belastingdienst
  • mobiele app voor bonnetjes
  • urenregistratie
  • offertes maken en omzetten naar factuur

Kijk goed welke functies voor jou belangrijk zijn, nu of in de nabije toekomst, en neem deze mee in het keuzeproces.

Wat is je budget?

Als zzp’er heb je een goed boekhoudprogramma voor circa € 10-20 per maand. Heb je een complexe administratie met bijvoorbeeld voorraadbeheer en afschrijvingen? Dan zou je ook naar MKB boekhoudprogramma’s kunnen kijken. Deze kosten iets meer, maar bieden meer mogelijkheden om alles goed en efficiënt te beheren.

Kun je integreren met andere software?

Boekhoudsoftware werkt vaak prima samen met andere zakelijke software. Gebruik je al een payment service provider voor betalingen op je website? Of een CRM pakket om je relaties te beheren? Hou dan rekening met de koppelingsmogelijkheden van je boekhoudprogramma met deze software.