gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

4 tips om als zzp’er je zakelijke financiën op orde te krijgen

Als zzp’er heb je te maken met zakelijke en privé financiën. Hoe houd je deze het beste gescheiden? Hieronder geven we je vier handige tips.

 1. Betaal salaris aan jezelf

Als zzp’er heb je vaak wisselende inkomsten, terwijl je vaste lasten gewoon elke maand terugkeren. Handig dus om jezelf maandelijks een vast salaris uit te keren, zodat je niet van factuur tot factuur leeft. In goede maanden spaar je dan extra. Ook tijdens een mindere maand kun je jezelf dan van een vast salaris voorzien.

 2. Verdeel je factuur

Is je factuur betaald? Geef je geld dan niet direct weer uit. Je moet immers nog btw afdragen voor de omzetbelasting en een gedeelte opzijzetten voor de inkomstenbelasting. Verdeel je factuur daarom over verschillende potjes: voor de btw en voor de inkomstenbelasting, maar ook een voor je salaris, winst, pensioen en andere kosten.

 3. Zorg voor een financiële buffer

Als zzp’er is het belangrijk om een reserve op te bouwen. Bijvoorbeeld om je salaris aan te vullen in mindere tijden of voor onvoorziene kosten. Hoe hoog jouw financiële buffer moet zijn, hangt af van verschillende factoren. Een zzp’er die afhankelijk is van materialen en apparatuur heeft bijvoorbeeld een hogere buffer nodig.

 4. Gebruik Knab Zakelijk

Ontbreekt het inzicht in je financiën? Met de zakelijke rekening van Knab is dat probleem in één keer opgelost. Je opent hiermee tot wel vijf betaalrekeningen (met betaalpas) en zoveel spaarrekeningen als je zelf wilt. Geef elke rekening een eigen naam ter verduidelijking, zoals inkomstenbelasting, btw en overige kosten. Lekker overzichtelijk!

Lees meer over Knab Zakelijk

Tip: wil je meer informatie over het bijhouden van je financiën? Een professionele boekhouder kan hiermee helpen. Hier vind je boekhoudkantoren bij jou in de buurt.

Wil je een gratis adviesgesprek met één van onze boekhoudpartners?

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Woonplaats
Telefoonnummer
Jouw vraag of opmerking

 
 

Heb jij recht op geld uit het coronafonds 3.0?

Start gratis de ZZP Coronascan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord