• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Huisstijl/website

Misschien voel je je als startende zzp'er als een kleine vis in de oneindige oceaan. Hoe zorg je dat je gezien wordt, positief opvalt? Hoe onderscheid je je ten opzichte van andere aanbieders? De manier waarop je jezelf en je bedrijf presenteert is bepalend voor je succes. Onderscheidende ondernemers zijn de meest succesvolle zzp'ers.

Bedrijfsnaam

De bedrijfsnaam stáát voor jouw onderneming, denk hier dus goed over na. De naam moet passen bij de producten en/of diensten die jij aanbiedt. Ga niet voor de grappige slimmigheid maar neem jezelf en jouw bedrijfsnaam serieus. Als je eenmaal een naam en klantenbestand hebt opgebouwd kun je niet zo snel meer van naam veranderen. Je kunt ook kiezen voor jouw bedrijfstak in combinatie met jouw achternaam. Zoals ‘Timmerbedrijf Jansen’. Twijfel je over je bedrijfsnaam? Laat je dan goed informeren over de voor- en nadelen door een reclamebureau. Als je een keuze gemaakt hebt, controleer dan eerst of er niet al andere bedrijven bestaan met dezelfde naam. Dat kun je doen via de Kamer van Koophandel.

TIP Veel (startende) ondernemers gaan er ten onrechte vanuit dat hun naam voldoende is beschermd met een handelsnaamregistratie bij de Kamer van Koophandel. Een handelsnaamregistratie is echter niet bedoeld om de naam van je product of dienst of jouw logo te beschermen. Een merkregistratie doet dit wel. Lees meer in de brochure van Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE), welke je hier kunt downloaden of kijk op de website www.boip.int.

Website

Hoor je ‘via via’ van een bepaalde onderneming? Dan bekijk je vaak de website van dit bedrijf om een indruk te krijgen en bepaal je daarna of je contact opneemt. Heb je nog geen professionele website als ondernemer? Dan mis je omzet!  Geen man overboord, je kunt er voor kiezen om zelf een website te maken of dit uit te besteden. Via aanbieders met een zogenaamde sitebuilder in het pakket, maak je al snel een degelijke website. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag met Wordpress of Joomla, twee open source mogelijkheden die nét even wat mooiere websites creëren. Ben je veel te druk met ondernemen, niet handig genoeg om zelf een site te bouwen of heb je geen dagen tijd om een website te bouwen en te onderhouden? Dan kun je dit ook uitbesteden aan een professionele webdesigner. Vind je het lastig om een goed bureau te selecteren. In dat geval kun je vrijblijvend offertes aan te vragen bij vier website designers bij jou in de buurt.

Domeinnaam en webhosting

De keuze van een goede domeinnaam is belangrijk voor de vindbaarheid van jouw onderneming. Kies naast de naam van jouw bedrijf ook een domeinnaam welke relevante woorden bevat over jouw dienst of product. Zorg ook voor een betrouwbaar webhosting bedrijf waar je terecht kunt met jouw vragen of problemen.

TIP Via Het Ondernemerscollectief krijg je korting op de webhosting van Antagonist.

Uitstraling

Het klinkt zo logisch, maar de uitstraling naar je potentiële klanten is enorm belangrijk. Heb je een perfecte website die professionaliteit uitstraalt, maar kom je kauwgom-kauwend aanlopen in je joggingbroek, dan kun je de opdracht al op je buik schrijven. Zorg ervoor dat je er representatief uitziet zodat jouw online professionaliteit offline wordt voortgezet. Dat betekent voor iedere ondernemer iets anders maar de basis komt overeen.

TIP Jouw visitekaartjes zijn dé drager van jouw huisstijl. Zorg daarom dat jouw visitekaartjes in orde zijn. Meer weten over het vormgeven en ontwerpen van jouw visitekaartjes? Lees dan ook dit kennisartikel.

Als jouw bedrijf een passend logo heeft, een passende website, visitekaartjes, brochures enzovoorts dan zorg je daarmee voor een goede uitstraling. Beschikt jouw startende onderneming hier nog niet over? Geen nood, klik gerust op de volgende link: www.zzpwebdesigner.nl voor professionals die een passend logo en/of een website voor je kunnen ontwerpen. Met deze punten maak je een goede start als zzp'er!

 

Volgende stap: Voorwaarden opstellen

Algemene voorwaarden zijn de regels die je standaard wilt laten gelden bij het sluiten van een overeenkomst. Deze algemene voorwaarden kunnen je een hoop tijd schelen. Je hoeft, mits degene met wie je zaken doet de algemene voorwaarden accepteert, niet bij elke overeenkomst weer te onderhandelen over bijvoorbeeld betalingsvoorwaarden, garantiebepalingen, incassobedingen en dergelijke. In de algemene voorwaarden leg je de wederzijdse rechten en verplichtingen zo duidelijk en volledig mogelijk vast. Daarmee kun je conflicten voorkomen.

Bekijk de volgende stap in het stappenplan.

 

Vorige stap: Pensioen

In de afgelopen jaren zijn er diverse artikelen in de media verschenen waarin naar voren kwam dat zzp'ers de armen van de toekomst zijn. Dit komt doordat veel zzp'ers weinig of niets sparen voor later.

Bekijk de vorige stap in het stappenplan.

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Blogs

ZZP Agenda

februari
06
Online | 19.00 uur

Succesvol starten als zzp'er

maart
06
Online | 19.00 uur

Succesvol starten als zzp'er