• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Netwerken

Als zzp'er moet je goed kunnen samenwerken. Je hebt immers geen vaste collega’s meer op wie je kunt terugvallen. Door samen te werken kun je grotere klussen aannemen en kan het voor potentiële opdrachtgevers interessant zijn om projecten uit te besteden. Je hebt dus als zzp'er een netwerk nodig: collega’s, potentiële opdrachtgevers en andere waardevolle contacten zijn als zzp'er een must.

Vaak heb je zo'n netwerk al gedeeltelijk bij de start, maar hoe zorg je ervoor dat je in de toekomst ook voldoende contacten hebt zodat je werk blijft houden en ervaring kunt uitwisselen?

Regionale netwerken

Overweeg je aan te sluiten bij regionale netwerkorganisaties: je gezicht laten zien werkt! Voor een overzicht van lokale netwerkbijeenkomsten en netwerkorganisaties kun je een bezoek brengen aan www.NetwerkgidsNederland.nl of www.zzpagenda.nl. Kijk eens op www.zzp.startpagina.nl waar je ook een blokje vindt met netwerkorganisaties speciaal voor zzp'ers. Zet jezelf op de (netwerk)kaart en zorg dat je kennis up to date blijft!

Netwerken met social media

In onze kennisbank vind je artikelen over de meest gangbare social mediakanalen. We gaan daar dieper in op onderstaande netwerken. Je kunt ook e-books vinden in onze download database. Hieronder een korte opsomming van de meest gebruikte social mediakanalen en wat de toegevoegde waarde kan zijn voor jouw netwerk.

Facebook

Je kunt een account aanmaken op Facebook, dé manier om je privé- en zakelijke netwerk te promoten. Voor jouw bedrijf kun je een eigen fanpage aanmaken. Bedenk wel dat jouw Facebook-vrienden niet zitten te wachten op spam van jouw onderneming. Zorg dus voor een goede scheiding tussen privé-berichten op een persoonlijke pagina en zakelijke berichten op een subpagina voor jouw bedrijf. Bekijk als voorbeeld onze ikwordzzper fanpagina via onderstaande Facebook-button. Zit je al op Facebook? Klik dan direct op de like button en blijf op de hoogte.

LinkedIn

Een 100% gevuld profiel op LinkedIn is een must voor iedere zzp'er. Laat aan de rest van Nederland zien, wie je bent, wat je doet en waar je goed in bent. In onze kennisbank staat een interessant artikel over LinkedIn met een link naar een gratis e-book. Klik op onderstaande LinkedIn-button voor een voorbeeld van een 100% LinkedIn-profiel van Martijn Pennekamp, de oprichter van dit platform:

Twitter

Twitter is dé manier om jezelf of je bedrijf binnen jouw netwerk te promoten. In onze kennisbank staat een artikel met een gratis e-book. Benieuwd naar hoe een Twitter-profiel eruitziet? Bekijk Martijn Pennekamp zijn profiel maar eens en klik op de Twitter-button:

Kortom, legio mogelijkheden om jouw netwerk uit te breiden. Zoek personen in jouw branche en nodig ze uit om zo je netwerk te vergroten en word binnen deze community's lid van discussiegroepen om zo je netwerk te verbreden.

 

Volgende stap: Coaching

Je weet na het doen van deze ondernemerstest wat jouw sterke punten én jouw verbeterpunten zijn. Bekijk nu welke punten het succes van je bedrijf bepalen.

Bekijk de volgende stap in het stappenplan.

 

Vorige stap: Voorwaarden opstellen

Algemene voorwaarden zijn de regels die je standaard wilt laten gelden bij het sluiten van een overeenkomst. Deze algemene voorwaarden kunnen je een hoop tijd schelen. Je hoeft, mits degene met wie je zaken doet de algemene voorwaarden accepteert, niet bij elke overeenkomst weer te onderhandelen over bijvoorbeeld betalingsvoorwaarden, garantiebepalingen, incassobedingen en dergelijke. In de algemene voorwaarden leg je de wederzijdse rechten en verplichtingen zo duidelijk en volledig mogelijk vast. Daarmee kun je conflicten voorkomen.

Bekijk de vorige stap in het stappenplan.

 

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Blogs

ZZP Agenda

maart
28
Online | 09.00 uur

LinkedIn BOOST training

maart
29