De Coöperatie expert

Bij de opzet van nieuwe samenwerkingsverbanden kiezen ze bij Coöperatie expert vaak voor de juridische vorm van de coöperatie. Maar wanneer een andere vorm beter is, zeggen ze dat ook. Welk variant voor jullie het beste is, hangt vooral af van het doel van de samenwerking.

Bij de Coöperatie expert kun je terecht voor o.a.:

Samenwerkingsconsult

Het samenwerkingsconsult is bedoeld voor ondernemers en initiatiefnemers die nog niet precies weten hoe ze hun samenwerking willen inrichten. Of die nog niet weten of een vof, BV, maatschap, stichting of coöperatie voor hen het beste is. In een gesprek van circa 2 uur kijken de experts met jullie mee wat de beste structuur is voor jullie samenwerking. Daarbij kijken we ook naar de volgende aspecten:

  • Verdeling van kosten en opbrengsten, en wat er gebeurt met eventuele winst.
  • Voorwaarden voor lidmaatschap.
  • Verdeling van zeggenschap.
  • Individuele belangen van de leden, bijvoorbeeld als iemand al veel werk heeft verricht of een concept of sterke merknaam inbrengt.

Oprichten van een coöperatie

Weet je al zeker dat het een coöperatie moet worden? Kies dan voor één van de oprichtingspakketten van de Coöperatie expert. In een gesprek van circa 2 uur leggen ze alles uit, ze stellen de akte op en zorgen voor het passeren bij de notaris.

Naar website