gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Zzp'ers moeite met scheiden van werk en privé

17 maart 2017

Als zzp'er, of eigen baas, heb je veel vrijheid: je kunt zelf je uren indelen en beslissen waar je werkt. Toch blijkt uit onderzoek dat zelfstandig ondernemers moeilijker hun werk en privé van elkaar kunnen scheiden dan werknemers. Dat meldt de NOS.

Type ondernemer

Het onderzoek werd gedaan door Anne Annink, die aan de Erasmus Universiteit promoveert. Zelfstandig ondernemers ervaren meer spanning in hun balans tussen werk en privézaken. Het hangt overigens wel af van het soort ondernemer.

Hoe makkelijker, hoe tevredener

Zo zijn klantgerichte zzp’ers minder tevreden en hebben zij minder balans tussen werk en privé. Ook ondernemers die noodgedwongen zijn gestart niet zo tevreden over hun balans. De conclusie van Annink lijkt te zijn: hoe makkelijker het is om een bedrijf te runnen, hoe meer tevreden zzp’ers zijn over de balans tussen hun werk en privé. Ook in landen waar de gelijkheid tussen mannen en vrouwen relatief hoog is, is de balans minder goed.

Overheid moet helpen

Annink zegt in het artikel dat de overheid het gemakkelijker zou moeten maken voor ondernemers om hun zaken te scheiden. “Belastingzaken, financiering verkrijgen, aanvragen van vergunningen: het kan allemaal eenvoudiger.” Ook zou de overheid flexibeler moeten zijn in het aanbieden van verlof en kinderopvang.

Bron: NOS.  

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord