gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Zzp'er vindt combinatie prijs en kwaliteit belangrijkst bij zorgverzekering

16 november 2017

De premies van de Nederlandse zorgverzekeraars zijn bekend gemaakt: de meeste verzekeraars verhogen hun premies. De premie blijkt erg belangrijk te zijn voor ondernemers, blijkt uit onderzoek. Een goede prijs-/kwaliteitsverhouding wordt door de Nederlandse ondernemer namelijk als belangrijkste aspect gevonden van een zorgverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van de Landelijke ZZP Enquête in samenwerking met Het Ondernemerscollectief onder bijna vierhonderd zzp'ers.

Een lagere premie en betere dekking zorgt ervoor dat zij bereid zijn tot overstappen. In de enquête werd onderzoek gedaan naar de zorgbehoeften van zzp'ers. Wat vinden zij het belangrijkste aan hun zorgverzekering? Zijn zij collectief verzekerd of niet? Hoe belangrijk is een goede zorgverzekering voor hen?

Collectief of individuele zorgverzekering?

Uit de enquête blijkt 38% van de zzp’ers een collectieve zorgverzekering te hebben afgesloten. Slechts 6% heeft een speciale collectiviteitsverzekering voor zzp’ers. Voornamelijk ondernemers tussen 46 en 55 jaar hebben vaker een collectieve verzekering. Jongere en oudere ondernemer (25 tot 35 jaar en 56 tot 65 jaar oud) zijn juist vaker individueel verzekerd. Het grootste gedeelte van de ondervraagde zzp’ers is aangesloten bij Zilveren Kruis, gevolgd door CZ, Menzis en VGZ.

Wisselen van zorgverzekeraar

De belangrijkste reden om over te stappen naar een andere zorgverzekering is de combinatie van een (lagere) premie en betere dekking. Van de ondernemers stapt 9% over naar een andere verzekering wegens een negatieve ervaring met de huidige verzekeraar. Overigens wordt overstap naar een andere verzekering voor de meeste ondernemers pas interessant bij een maandelijks voordeel tussen € 11 en € 20.

Belangrijk bij verzekering

De ondervraagden geven aan dat zij een goede prijs-/kwaliteitsverhouding het belangrijkste vinden bij een zorgverzekering. Ook een aantrekkelijke premie en vrije keuze in zorgaanbieders is voor de Nederlandse zelfstandige erg belangrijk. Opvallend is dat online declaratie van facturen over het algemeen belangrijker wordt gevonden dan betrouwbaarheid, met name onder jongere ondernemers.

Vergoedingen

Als het gaat om vergoedingen vinden Nederlandse ondernemers medicijnen en fysiotherapie ‘zeer belangrijk’. Ook vergoeding van brillen en lenzen vinden de respondenten belangrijk. Als minst belangrijk worden hulpmiddelen en alternatieve zorg gekozen.

ZZPanel

Wil je ook je stem laten horen als ondernemer? Meld je dan aan voor het ZZPanel van ZZPEnquête.nl. Je krijgt een melding bij een nieuwe enquête en je ontvangt als cadeau een gratis jaarlidmaatschap op Het Ondernemerscollectief. Hier lees je meer.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord