gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Vrouwelijke zzp'ers bevallen tussen 2005 en 2008 alsnog gecompenseerd

17 oktober 2017

Vrouwelijke ondernemers die tussen 2005 en 2008 een kind hebben gekregen, hebben alsnog recht op een compensatie van om en nabij € 5.600 per persoon. Zij liepen dit eerder mis omdat de zwangerschapsuitkering tijdelijk werd afgeschaft. Minister Asscher maakt nu alsnog een regeling voor deze vrouwen na een uitspraak van Centrale Raad van Beroep. Het gaat naar schatting om ongeveer 20.000 vrouwen.

Vanaf 2005 werd de ZeZ, de zwangerschapsuitkering voor zzp'ers geschrapt. In 2008 werd de regeling weer ingevoerd. Een aantal vrouwen stapten naar de rechter omdat zij vonden dat ze recht hadden op een compensatie – en nu zijn zij in het gelijk gesteld.

Aanvraag bij UWV

De uitkering geldt voor zzp'ers, vrouwen die meewerken in de zaak van hun partner of vrouwen met een vrij beroep. Zij kunnen bij het UWV  terecht voor een compensatie als hun kind tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 geboren is.

Bron: NOS.nl

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord