gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Verplichte AOV voor zzp'ers ondanks druk nog niet in zicht

27 november 2018

Een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers lijkt er, ondanks druk vanuit vakbonden en politiek, voorlopig nog niet te komen.

Volgens de Kamer van Koophandel is 73% van de zzp’ers niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Met name de kosten van zo’n verzekering schrikt veel zzp’ers af. Een verplichte verzekering zou een mogelijke oplossing zijn. Dat vinden onder andere vakbonden en politieke partijen zoals GroenLinks, PvdA, SP – maar ook de PVV, Denk en 50Plus, die vinden dat minister Koolmees (Sociale Zaken) hiernaar moet kijken.

TIP Lees ook: 'Vakbond AWVN pleit voor verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering'.

Basisbescherming

Het CDA en de ChristenUnie vinden ook dat er een ‘basisbescherming’ zou moeten zijn. D66 en VVD vinden dat zelfstandigen zelf moeten bepalen of ze zich wel of niet verzekeren. Koolmees voelt niet veel voor de plannen: hij wil zelfstandigen informeren over het belang van een AOV.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord