gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Uurtarief zzp'ers gemiddeld 3,3% gestegen

17 april 2019

De tarieven van zzp’ers zijn in 2018 met gemiddeld 3,3% gestegen. Dat blijkt uit gegevens van 623 zzp’ers, onderzocht door onder andere Planet Interim en Intelligence Group. In 2017 was de stijging nog 4,3% ten opzichte van het jaar ervoor.

Maar liefst twee op de drie zzp’ers heeft zijn of haar uurtarief niet verhoogd volgens het onderzoek. 18% heeft een inflatiecorrectie toegepast en bijna 10% heeft door schaarste zijn of haar tarief verhoogd.

Uurtarief onder druk

Uit gegevens van bijna 55.000 opdrachten bleek een gemiddelde tariefgroei van 3,3%. Bij sectoren die met krapte op de arbeidsmarkt te maken hebben, zoals IT, techniek en bouw, zijn de tarieven juist onder druk te staan. Dit zou verklaard kunnen worden door onder andere buitenlandse werknemers en groeiende internationale concurrentie.

Vooruitgang per sector

Interimmers/zzp’ers in inkoop en logistiek zijn er 12,7% op vooruit gegaan, in marketing, communicatie en sales ligt de vooruitgang op 10,7%. Ook in de categorie financieel, bankieren en verzekeren zijn de tarieven meer den een tiende verhoogd (+10,5%). In de afgelopen twee jaar zijn interimmers in facility & hospitality management het er het meest op vooruit gegaan, in totaal 23,7% naar een gemiddeld uurtarief van € 55,50 in 2018.

Bron: Planet Interim.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord